View Single Post
Old 07-02-2011, 03:26 PM   #38
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Double overheads

Quote:
Originally Posted by waster View Post
Ima jedna zanimljiva debata na slutzu vezano za te room mikrofone.. Dilema je -mono ili stereo room mikrofoni... Opet neki hi-passuju the hell outa signal a drugi koriste room (ne toliko udaljen) kao osnovu bubnja. Zato kao žele mono da bi imali koherentnu sliku niskih frekvencija i bili sigurni da se tu ništa nije potrlo po fazama. Sad, tu pada u vodu logika da se elementi bubnja paniraju po stereo slici iz overheadova.. (klasičnih overheadova). S druge strane, udaljenijim room mikrofonima je primarna funkcija ambijent pa i ne mogu da "pokvare" stereo sliku bubnja i ako je mono u pitanju ali stereo snimak opet sadrži više informacija o prostoru pa to deluje prikladnije za tu ambijentalnu ulogu. U RSL studiju u Sloveniji sam video da koriste mono room mic baš, baš udaljen (ogroman i tretiran recording prostor) pa im je tu U67 dobro došao usmeren u totalno nekom levom smeru, pa i u neki zid sa strane ili taj prema kome bubnjar gleda-znači mikrofon okrenut suprotno od bubnja.. Ko će ga znati... imati, probati pa videti

Imam utisak da ljudi "jure" room zarad toga sto retko imas upotrebljiv reverb,da li room ili space, mislim na plug-ove, mislim, ok, kaze Niksha sve su to kompjuteri, samo nemaju Facebook, slazem se, ali jebem mu mater, daj mi ovo!!!Bezveze je,nema veze, ali suvo je ko barut, u snimku, i jos je gejtovano do booola! Da bude najgore, spravu nisam imao vremena da detaljno tweakujem, posto sam iznajmio na dva dana i ovo je samo preset sa editom vremena, a kamo'li da sam sedeo par dana na pesmi...

Nisam ni ja dokon, ali svasta sam isprobao i novo i staro i mozda i dobijem fazon , ali ne i sound, nema ove "gustine" i "drive"-a to na -30db....!!! (Lex-PCM 70)
2 osnovna poteza na EQ i svira...! Evo i ovo je bas Room i pazi ovo! Drum solo na 4:00...
Mozda ljudi u potrazi za "dobrom sobom" slikaju mikrofonima radje....ne znam...

Opet, ne kazem da tako treba, ali to je moje iskustvo...trip,sta li...

Last edited by Bockie; 07-02-2011 at 08:44 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote