View Single Post
Old 31-01-2011, 05:12 PM   #12
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: windows server 2008 r2 sp1

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
verovatno bolje radi zvuk zato sto ima manje grafike (odnosno, efekata). Mi imamo ovde u firmi server 2003, rekao bih, i posto se koristi kao file server, na njemu nema mnogo servisa, tako da radi slicno kao i kompjuter na kome testiram programe. Ali sem toga sto se na njega moze zakaciti neogranicen broj mreznih kompjutera (sto verovatno i dalje ne moze na obicnom win7) verovatno nema neke razlike. I to je ustvari razlog zbog koga win server kosta papreno.
Pa to je tacno, ali npr na 7 mozes da iskljucis i teme i slicne graficke "poslastice", pa ces dobiti graficki neopterecen windows... Ali ono sto mene brine jeste upravo prisustvo tih nekih mreznih servisa, koji su u 7 i drugim "obicnim" - ne serverskim windowsima ograniceni ili ne postoje uopste... I dalje je tu dosta servisa - mada ne znam, nisam jos uradio neki test. Sada imam i 7 64bit i W2008 64bit pa cu moci da uradim poredjenje, bas me zanima sta ce biti. Za sada im je "memorijski potpis" tu negde... Dok je na XPu bio oko 200 - 300MB, ovde je 650 - 750.

Win2008 sam instalirao bez ikakvih "features" i "roles" koje bi mu dodale jos po koji proces, samo je audio podsistem naknadno aktiviran. Ima dosta servisa, ali nisam video one "fancy" sa sedmice - tipa superfetch, search indexing, handwriting recognition, wireless servisi i tako dalje... Cim dodjem do nekog slobodnog vremena - probavam. A treba da ubacim jos i Cubase 5 i nekoliko (hiljada) VSTova, pa da otvorim nesto sto imam u 7

Quote:
Ali sem toga sto se na njega moze zakaciti neogranicen broj mreznih kompjutera (sto verovatno i dalje ne moze na obicnom win7) verovatno nema neke razlike. I to je ustvari razlog zbog koga win server kosta papreno.
I ja tako nesto mislim... Ne ocekujem dramaticne razlike. Ma nisu blesavi da daju firmama da koriste Windows po ceni koju placaju fizicka lica... A opet, fizicka lica nemaju potrebu da mreze 10 racunara.

Last edited by psionic; 31-01-2011 at 05:18 PM.
psionic is offline   Reply With Quote