Hvala zaista za odgovore. Ja sam doduse jos skeptik, ali evo, ovaj odgovor ce me defnitivno ohrabriti da se opet igram...
Probao sam sve gore-pomenute plug-ove i ne mogu da se otmem utisku da kada ih koristim, sve sjajno svira dok god ne od-soliram kanal. (bar kada je ITB u pitanju, ako to ima uopste veze) Solo kanal + reverb je odlican. Drugim recima - kao da reverb "potone" u slici i obicno se stvar zavrsi besomucnim dodavanjem i dodavanjem reverba koji kasnije umuljavi osnovni kanal i tako u krug...
Sad sam nesto radio na pozajmljenoj PCM-70-ki i odusevio me zvuk. U mixu je stajao na skoro -30db, a inace stavljam vise reverba u snimke. Dobro, generalno sam fan Lex-a,"odrastao" na 224, pa mozda nisam naj objektivniji

, ali evo i ljudi koji nisu znali o cemu je rec su na prvo slusanje konstatovali "wow, reverb!"
Primetio sam isto tako da neki plug-ini (sto dsp,sto native) bolje "izlaze" u slici, iako su mozda manje zastupljeni od ovih najpoznatijih, sta vise cak " na solo" i losije rade, ali prosto su prisutniji u mix-u...
Sad malo udavih, ali ako moze komentar...