View Single Post
Old 13-01-2011, 09:04 AM   #29
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Traka - snare..!

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
tooo!!!

e, i sad sam se sjetio da sam u nekim slucajevima to rjesio sa dva dobosa.
dupliram traku dobosa, jedan dobos gazim kompresijom da dobije sto vise onoga iza prvog peak-a; body-ja, sustain-a ili kako vec da to nazovem. pa cak mu po potrebi dodam jedan kratki reverb koju mu dira tocno po udarcu, da mu poveca dojam glomaznosti i to prije kompresije. a drugoga na?iljim (PSP ili cak u glazbi koju radim pase neka mjesavina crunch-a/limitera najvise izrazenog u gornjem dijelu, frekvencije ovisno kako je dobos nastiman, utegnut) te pa?ljivo ekvaliziram to jest lagano mičem donji dio frekvencijskog pojasa tako da em ostavljam vise prostora za prvi dobos, a em izrazavam taj gornji dio.

neko mi je u slicnoj temi rekao da je citao da je Queen imao 5-6 dobosa stucenih u jedan. a snimalo se na traku.
Da, ali u svakom slučaju - kako god da ga kasnije obrađuje? - najbitnije je imati ?to bolji taj originalni snimak. Ovaj primer Ludwig dobo?a i SM57 mikrofona iz 2008. sa SOS-a ima upravo to ?to treba da ima. Udarci izgledaju kao niz trouglova, a ne kao če?alj. Ne znam da li su snimali na traku, ali ako je digitalno onda bih ba? voleo da znam kako.

http://www.soundonsound.com/sos/jun0...inchCentre.wav