Quote:
Originally Posted by Jan
E ovo sam hteo da vas pitam, nego mi je bilo glupo  Tek sad sam video EDIT  , razmisljao sam da stavim neku vatu ili nesto u portove ali sam se plasio da nesto ne pokvarim  , jer u uputstvu pise da se stritkno ne sme nista stavljati u portove, pa sam se plasio da se nesto ne dogodi
EDIT: Vratio sam low shelf na 0 i nagurao sam charape u portove da vidim sta ce da se desi i prvo nema ni p od port noise-a, ja ga barem ne cujem, drugo ima manje bass-a, taman onoliko kolko se meni svidja, trece nekako su mi detaljniji srednji sto mi se isto svidja :S
Jedino se plasim da slucajno ne pokvarim zvucnik sa charapama u portovima:S
|
Hm... ako hladnjak za pojacalo nije napolju na ledjima kutije onda ga hlade preko bass reflex porta i u tom slucaju spreciti cirkulaciju vazduha znaci pregrevanje pojacala i crkavanje monitora...
Samom zvucniku nista spektakularno ne smeta da mu nabijes cep u port... kao sto si vec rekao oni mu spremaju neki cep da bi ga "popravili"....
Ali za kratko vreme mozes bar da provalis da li ti tako odgovara... inace... moze vata... ne mora carapa... carapa je samo sala...
Ok... sad videh da si vec probao... sve sto si cuo je istina... i logicno... a detaljniji srednji... e objasnjenje za to imas ovde:
http://forum.bozoel.com/viewtopic.php?f=5&t=1402
Inace je rec o refleksijama u samom kabinetu zvucnika koje idealno ne bi trebale da postoje nego da se apsorbuju... medjutim.... to se ne desava te izlaze napolje kroz bass reflex port i TO je najveci problem bass reflex dvosistemaca... trosistemci nemaju taj problem jer im midrange odradjuje poseban drajver BEZ porta... takodje kompresione kutije nemaju taj problem sto si upravo saznao.
pozdrav
bogi