Quote:
Originally Posted by boggy
A7 je premali zvucnik... bass reflex konstrukcija... daleko veca ekskurzija na rezonantnoj frekvenciji pravi problem ako ne moze da se pomeri nize ili ako nema hp filtra za to... zato mislim da ne treba traziti od malog zvucnika bass nego midrange i "najavu" bassa... a bass ostaviti necemo sto to moze uverljivije da reprodukuje.
|
Nije u pitanju A7 nego A7x, koji drugacije svira od A7, i za razliku od A7 koji je 6.5" , A7x je 7'' membrana i duplo snaznije pojacanje ima od njega, i hvalili su se time kako ima vise basa i tralala od A7ice...Meni ima i previse da sam na samim monitorima smanjio bass za dva podeoka, generalno ja ne uzivam da miksam kad imam puno bass-a, vise volim kako da se izrazim "plochast" sound, i glasan port noise nije problem samo na A7x, kako korisnici kazu na A8x koji je 9'' zvucnik je port noise jos veci, iz tog razloga sam se ja odlucio da A8x ne uzimamo u buducnosti ...
Boggy, slusao sam male zvucnike, male Genelec-e, ja sam imao male m-audio na kojima sam proveravao mikseve, slusao sam PMC-e koji su 6'', KRK-ove, Dynaudio BM5a, BM5 pasivne, i takav jeziv port noise nisam cuo kao na A7x (a sve kutije koje sam naveo su za inch-dva manje od A7x), za taj port noise na AX seriji nisam ja jedini koji se zali, zali se gotovo svaki korisnik, i iz Adama su najavili flanges (predpostavljam da su to chepovi) koji bi trebalo da ublaze taj port noise.
Na mom paru to i nije tako strasno, na paru kog ima chlan Komplex, toliko je glasan port noise da kutija fakticki zvuci neispravno, nijedan sintetizovani kick drum ne mozemo da cujemo bez port noise-a koji je daleko izrazeniji od samog zvuka.Ja se ne razumem u zvucnike i to, tehnicki aspekat me ne zanima ako meni nesto zvuci kako treba i kad sam radio na njima mislio sam da su kutije pokvarene dok nisam saznao da se 80% kupca Ax serije zale na port noise i dok nisam cuo kako port noise zvuci, reko sam tu si

Pustio sam i na svojima sine na 40Hz i vec na 45-50% snage (ako ne i manje) i moji daju jeziv port noise koji totalno maskira sam zvuk...
Kao sto sam rekao, o tehnickom aspektu ne znam nista, to prepustam ljudima koji su strucni za to, ali ako niste jos culi Ax novu Adamovu seriju, treba da cujete kakav je to port noise, slazem se da je prisutan, ali ovde govorimo o nuszvuku koji skoro totalno maskira koristan zvuk
EDIT: Sta vise, pokusavao sam da iza na low shelfu dodatno jos smanjim basove, i vise od ta dva podeoka koliko sam smanjio dok radim, koliko bih god smanjio low shelf, port noise je i dalje bio tu.
Koliko ce ti "flanges" resiti taj port noise, videcemo...