Thread: Loudness War
View Single Post
Old 03-01-2011, 07:27 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Loudness War

Quote:
Originally Posted by SomiKnight View Post
Ih bre .

Netacno naravno, ajde ubaci cd Vlade Georgijeva na primer, ja ne slusam tu vrstu muzike ali ga jako postujem jer ceni dobar zvuk.

Pa D. Vuckovic je taj koji radi na Georgievim stvarima, isti covek koji je odradio mastering o ovome sto se prica

Ja nisam slusao Breakers-e, nisam ni preterano slusao Georgieva, ali svidja mi se kako je uradjena ona zadnja stvar Hej ti, i svidjaju mi se stvari koje izlaze iz studija Barba.

I ono sto samo mogu da kazem o loudness war-u je da i stvari koje zahtevaju malu dinamiku su za nekih 2-3 db u glavnom preglasne, verujem da bi se vecina mastering inzinjera u svetu slozilo sa time (ja nisam mastering inzinjer i ne planiram da se bavim time)...Mislim da sam napisao jedan post prethodno o jednom mom omiljenom albumu iz 2009. ali izgleda da je obrisan (zasto ne znam, nikog niti sam kritikovao niti Boze daj), samo sam rekao da bi sve bilo super da je za 2-3 db manje kompresovano...Umesto -8 RMS, nek bude -13, -12... Ili ja mozda nisam pritiso submit pa post nije ni otisao

Last edited by Jan; 03-01-2011 at 07:31 PM.
Jan is offline