Thread: Loudness War
View Single Post
Old 01-01-2011, 05:45 PM   #44
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Loudness War

Quote:
Originally Posted by Audio Harakiri View Post
od samog pocetka muzike se svaki trend (tehnicki ili umetnicki) smatrao greskom i nailazio je na neprihvatanje.
?ta ga znam Ja sam vazda voleo RHCP. Onda sam svojevremeno kupio piratski disk Californication koji sam bacio u đubre po?to sam bio ubeđen da mi je prodavac uvalio MP3 koji je rekonvertovao u Audio CD (uobičajena praksa u to doba, jel da). Pa mi je čovek (drugar) dao originalni disk da ga sam "presnimim" kako ja ?elim... nastavak priče verovatno mo?e? i sam da nasluti? Ni do danas nisam uspeo da prihvatim tehničke zahvate na albumu koji je prepun odličnih odlično izvedenih pesama.

Quote:
Originally Posted by Audio Harakiri View Post
kao sto se frizure i outfit pevaca menjaju kroz vreme tako je i sa svim ostalim. mislim da je podpuno ok kako je zato sto je svakom ostavljena mogucnost da album koji treba da bude masterovan na -6rms odradi dobro ili lose.
... i to je su?tina priče - sutra NI?TA neće zvučati dovoljno "dobro" (posmatrano iz vizure prosečnog budućeg konzumenta). Muzika se stvara za DANAS, a "danas" je uvek tako kako je

Sutra ćemo ionako svi naplaćivati REremasterovana ili UNmasterovana ili UNREmasterovana izdanja, kako god procenimo u odnosu na tr?i?ne trendove.

Pozdrav,

Vasa