Quote:
Originally Posted by balthazaar
Aposlutno ! Ba? sam to htio da ka?em...od stotina hiljada je sada to u hiljade svedeno...po mojim nekim procjenama , dodu?e računajući da čovjek već ima neki prostor, nekih 10 000 hiljada mo?e da stvori jako pristojan studio!
|
Na?alost, i nekad i sad - sve ko?ta isto. Nije va?no koliko te ne?to ko?ta nego koliko brzo se to ulaganje vrati u vidu zarade.
Sa 10.000 ne mo?e? da napravi? NI?TA osim ličnog "ateljea" (?to samo po sebi nije lo?e). Jebiga, "profesionalni studio" je oduvek ko?tao od 50.000 pa navi?e. Izolacija + akustička obrada + klonja + čajna kuhinja + "chill out room" + svetlo + kablovi + gomila gluposti koje mi ovog trenutka ne padaju na pamet...
Ona "oprema" koju klijenti vide kad uđu u studio je cca 1/4 celokupnog ulaganja. Čak i to je prilično optimističan pogled na "biznis". Mislim, to ?to je danas moguće u?tedeti prostor u racku jerbo svi imaju neku ITB verziju SSL i 1176 ne znači ni?ta. Klijentima naplaćuje?
utisak da su u?li u studio, a ne u nekakvu prostoriju sa nagomilanom opremom. A to ko?ta. Nisam ba? najbolje objasnio, ali cenim da kapira? ?ta pričam
Pozdrav,
Vasa