Quote:
Originally Posted by Big Bockie
S
BTW:
Phil Collins 2010... Smece neopevano! Imam the best of CD koji bi trebalo uramiti,jos gomilu njegovih stvari, pratim rad istog od detinjstva,rad sa Oldfildom, od kad sam poceo da pratim muziku uopste, deci u skolama to treba pustati umesto teorije na muzickom, ali ovo novo, je za moj ukus - golo sranje, i zvucno (kako god da je radjeno) i idejno i kako god hoces...
Eto rekao sam. Fuck yeah!
Poz'
|
ne znam dali si skapirao da su to obrade legendanih stvari iz tog (Motown) perioda..pesme koje su Collinsu drage (iz nekog razloga) i pesme koje je hteo da prepeva i obradi (iz njemu poznatih razloga) ali da zadrze taj "vajb" i sound iz tog perioda.
Da li je smece ili nije...?? Pesme su legendarne klasike, on je odpevao super, menjali su intonacije (da mu legnu) itd...zvuci kako treba da zvuci !
Nije Genesis, nije Oldfield, nije In The Air Tonight...nego album obrada.
A prica je da su uspeli da prozvedu taj "topli / analogni / mono / retro" zvuk koristeci puno plugova ! To je bila poenta cele price..
Nisu rekli "ne moze to bez trake, bez Neumanna, bez starih gitara i bubnjeva..." nego su seli i uradili sa onim sto su imali ! I to dobro...