View Single Post
Old 24-12-2010, 02:25 AM   #49
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

Sa muzikom sam se igrao jos na burazerovom commodore-u, jos u osnovnoj skoli. Prosao kroz Turtle beach, AWE, SAW, Voyetra, Cakewalk faze...
I tek onda otisao u studio... Naravno i onda, sve vreme, imao kuci racunar (P1,2,3,4) posvecen zvuku itd...

Nakon sto sam iznjakao vecinu plugova nabavio sam magnetofon. Nisam ni prvi ni poslednji sa takvom idejom, niti sam se samo ja toga setio. Gomila ljudi to radi, cak i ovde (na forumu) i nisam ja izmislio toplu vodu ali to sada nije tema,niti je ovo poziv da se to radi, naprotiv, ko skonta da mu to odgovara,shvatice,u krajnjem, eto lud sam...!

Prica o kalibracijama i pacenju i mucenju je totalni B.S....! Svako ko je imao prilike da radi sa iole spravama, a ne prepricava GS ili neki drugi forum to zna...

Shvatam kada neko kao sto je cika Zoki kaze nesto vezano za posao i ima potpuno pravo, i zna zasto to govori, vreme je novac,kada imas toliko puno posla...

Nisam uspostavljao tezu o analog vs digital, niti bi to realno imalo ikakvog smisla, i sam radim ITB, samo imao sam utisak da se radi o threadu sa temom o tape saturacija plugovoma...
To je sada malo aktuelno, eto marketing breese nas dokacio, bili su to kompresori, pa EQ-ovi, sad je ovo, sledece je ko zna sta... Vise sam imao utisak da ljudi koji nisu prosli pored magnetofona ili imali dodirne tacke sa trakom pricaju o saturacijama i slicno...

Ako treba da se drzim teme, samo cu kratko jos dodati, zbog neduznih citalaca, da su slovom - svi plug-ovi na ovu temu daleko predimenzionisali i preuvecali tape efekat, da bi ljudi koji o tome pojma nemaju uopste culi razliku na prvu loptu,na istom kanalu i to je sve... Daleko od toga, opet, da nemaju svoju namenu kao takvi...ali to je stvar kreativnosti...

BTW:
Phil Collins 2010... Smece neopevano! Imam the best of CD koji bi trebalo uramiti,jos gomilu njegovih stvari, pratim rad istog od detinjstva,rad sa Oldfildom, od kad sam poceo da pratim muziku uopste, deci u skolama to treba pustati umesto teorije na muzickom, ali ovo novo, je za moj ukus - golo sranje, i zvucno (kako god da je radjeno) i idejno i kako god hoces...
Eto rekao sam. Fuck yeah!

Poz'

Last edited by Bockie; 24-12-2010 at 02:30 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote