View Single Post
Old 09-12-2010, 05:37 AM   #96
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ne delimo mi akustiku nego ceo svet, i to konkretno delimo akustiku (i vibracije) na industrijsku, arhitekturalnu, rezidentalnu i studijsku. Ova poslednja je specijalna i drugacija koliko i ove preostale tri. Svaka ima neka svoja pravila i principe, dobro, malo ili nikako primenjive u preostale tri.

Recimo, neces difuzore stavljati radnicima u stampariji da im "prolepsas" buku stamparskih masina... itd.

Besmisleno je da proglasavas "mistifikacijom" nesto sto nisi ni procitao.

Gradjevinska akustika nije ni blizu studijskoj, i nije namenski primenjivati samo takve principe na studije.

Niko ovde ne omalovazava tvoje znanje, ali je ono ograniceno samo na jedan deo, koji se retko moze primeniti na temu kojom se ovaj Forum bavi, a to je studijska akustika.

Takodje primecujem da si sklon omalovazavanju i jos gore, potpunom ignorisanju necega sto cak nisi ni procitao. Samo kazes "mistifikacija"... i mi svi treba zajedno da klimnemo glavom da si u pravu, i da ti verujemo na rec!? Ali pobogu, nisi to ni procitao!

Bolje prvo procitaj i nauci, pa onda deli drugima savete, trosi njihov materijal, trosi njihov rad, trosi njihove pare,... I tada iznosi svoje misljenje, ono koje nije zasnovano na minimalnom znanju i samo logici....

Na zalost, u akustici je jako malo stvari logicno... opet ce ti zvucati kao "mistifikacija"... znam... ali govorim ti istinu....

pozdrav

bogi

Boggy

Tvoju istinu

Kao prvo Sudis i to ti je prva grska niti znas sta znam, niti znas sta citam.
Ali neka ti bude.

JA OVDJE NECU PROPAGIRATI MASSENBURGA I NJEGOVU SOBU, JER ZA TOGA OVDJE NEMA MJESTA. A NITI JE IKO MOGUC TO FINACIRATI.
OD NAS KOJI SE OVDJE SKUPLAJU.
TAKO DA POLA PRICE PADA U VODU.

A DA VAS JE ZANIMALO, MISLIM TEBE I NENADA PITALI BI STA JE RADJENO.
PA DA STE MOGLI SUDITI.
POSTO NISTE PRICATE U TAMNO.

Jos ces i reci da je fizika u takozvanoj Studiskoj akustici jedna druga, i Da sve formule ovog svjeta lazu.
Ok napravio si lijepa djela. to to necu ni uskratiti.

Ali budite konkretni ako ja to tako grjesim. Nemoj me stavljati u situaciju da neznam sta pricam. jer nisi konkretan. imas jak das pisanja.
Znam sta je akustika u smislu smanjivanje buke.
a znam sta je sustina u studiju,
u Operi, Kazalistu, ili crkvi.
Ili prosto u ucijonici na faksu. jer je i tamo potrban RT60 da bih se moglo razumjeti.
Ti sad okreci formule ali ja znam sta su pravila za tako nesto. tako da i znam kako stim raditi zapravo razumjeti.
ali Djeli ti jer imas pravo glasa kosto ja imam pravo glasa moja djela su tu i radi.
Znaci moje nemoze biti toliko krivo kolko se vi borite protiv toga.

ako cemo bit iskreni tek otkad sam ja na forumu se prica o RT60, i njegove svrhe.
I sada to moje treba biti krivo. i tako kako ti kazes u svjetu.
Samo zaboravljas da ja zivim vani, da ostanem neutralan.
I da sam ja vidio dovoljno, i dovoljno napravio da znam o cemu pricam.
Znaci nemoj ako je moguce u sobe reci 4x3 ili 6x4 sa visinom stropa od ca.2,6
jer to je nas svjet ili zapravo 90 % prostora kojim se sluze forumasi.
napravite za to projekat eto dva, i pomogliste mnogo ljudima.

I stvarno mi je vise tlaka da se moram ovdje pred tobom i nenadom pravdati.

i sto vise tako pricate sve sam vise dojam da vam smeta sto mozes napraviti jedan absorber za 10 Eura ako imas i malo alata i volje.

Vi koji se bavite eto ja cu to tako nazvati profesjonalno sa akustikom, di su vam projekti iz rani dana, di su vam greske. objasnite.

Slika kao slika nista nemoze reci barem meni ako nije objasnjena.

tako da je uzalud ova diskuzija koju eto vec vodimo od samog pocetka.

opet kazem di su vasi konkretni projekti koje ce te dati nama na dar.
Podjelite to znanje, dajte te neke crteze. i ostavite se linkova.

To je moje misljene. i ostat ce.
smeta mi nemam drugu rjec ta prepotentnost i sto cjenite ili tolerirati drugo misljenje.

pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote