View Single Post
Old 08-12-2010, 08:50 PM   #5
Zoki
Member

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Quote:
Ako ti je DeMa pravio "prvi deo" tretmana, fer bi bilo da ti pomogne i kod finalizacije, da ne ispadne da je to "polovičarski" posao, neka bude neki finalizovan projekat od početka do kraja a ne neko od sredine do kraja.

Dema je lepo "malo prije" rekao (http://www.rumski.com/forum/showpost...postcount=68):
"Iza ovog svega stoji koncept i nemojte uzeti jednu komponentu. Nego sve sto dolazi u obzir cemu sluzi sta. Samo na taj nacin mozete razmisljati. Ako zelite uspjesno zavrsiti projekat."

ALO ALO NENADE ja ne trazim pomoc,sta sada izvodis.

Nenade Denis je zavrsio projekat sto se mene tice i to veoma kvalitetno kao sto se i vidi.Svako dalje sredjivanje je lako resivo bez tebe ili nedaj boze Boggy-ja.

Moja namera je bila da se na ovom forumu prikaze kako se moze uraditi neki prostor ali nemoj misliti da se ne moze bez tebe ili vec znas koga.

Ne znam sta ti je ovo trebalo,Denis ce se ukljuciti ako ima vremena i zelju da
to uradi.Nemoj i ti da pocnes da filozofiras i da vodis politiku radi ono sto znas i ne bockaj.

Ok to smo zavrsili idemo dalje.

Quote:
Osobno bih ti napravio difuzore i na ključnim mestima na plafonu (to bi se trebalo da se vidi u ?ivo i odluči gledano na ?eljeni sweet spot itd.) i tamo gdje več ima? neke pasivne absorbere bih ne?to smislio, te i levo desno.
pazi na plafonu ne dolazi u obzir nista vise pogledaj sliku plafona pa ce ti biti jasno.

Hajde za pocetak da vidimo levo i desno.... pa trebalo bi da bude neko trajno resenje a ne pomicno itd video sam link ne mogu da procitam ama nista.

Quote:
Postoje mobilne solucije za levo i desno, jedna veoma prosta ideja za nadaljni brainstorming je recimo ovdje:
http://www.planetaudio.si/portal/ind...st=30&start=30
Da za mene je pravi brainstorming jer ne mogu da procitam.

Quote:
Mnogo upotrebljavam različite mobilne solucije kod tretmana, ponajvi?e kod projektnih "all in one" studija gdje trebaju varijabilnu akustiku (da se promeni akustički uslovi ili je hoče nekad nekamo preseliti ili prave i lokacijski recording), u vi?enamjenskim postorima ili u audiofilskim slu?aonicama koja ne mo?e uvijek da to bude i slično.

Prostostoječi zvučniki nisu nobena prepreka i slično, vi?e fullrange zvučnik bolje je.
Meni ne treba mobilna akustika ova soba je namenjena za kucni bioskop.
Ne razumem sta si hteo reci sa prostostojecim zvucniki.........?

Zoki is offline   Reply With Quote