View Single Post
Old 08-12-2010, 05:00 PM   #81
Zoki
Member

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Quote:
RT60je u redu. Ako bi pravili previ?e uskopojasnih i nni?ta ili veoma malo perforiranih, RT60 bi bio gore dole, odnosno kako rade pojedini uskopajsni resonatori.

Praviti usporedbu među poroznim i tjunovanim absorberima bi bilo te?ko jer bi morao istu prostoriju dva puta na različiti način tretirati i brem jednom izvaditi napravljeno a to bi bilo mukotrpno.
Ne bi smelo biti na pola napravljeno.
Ali kada bi gledali tro?kove mislim da bi sa poroznim materijalom pro?ao jeftinije.

Ja sam u biti rekao ?to mislim, to je previ?e truda i para i za kontrolnu sobu ne bih to priporučio iz svih navedenih razloga.
Kao ?to sam rekao ja bih sve to rje?i sa poroznim absorberima i na kraju ako bi stvarno zatrebalo bi dodao i kakav resonator.

Sad se pametno spremnite da tretirate jo? levu i desnu povr?inu.
I to če jo? pripomoči ka akustički ugodnosti sobe.
Trebate absorpciju i jo? difuziju da napravite kvalitetno difuzijsko polje.
Malo se poigrajte koliko čega je potrebno.
A i tamo gdje imate samo porozne absorbere (spreda i od zada) razmislite kako bi uključili nekako i difuziju.

RT60 je jos malo bolji to ce mo na kraju.

Bas si lepo rekao u istu prostoriju probati i porozne i tjunovane absorbere
pa onda doneti sud koja je "bolja" u cemu se razlikuju itd.
Nenade nije tesko napraviti rezonator....ustvari kako za koga.

Predlazes mi da napravim kvalitetan difuzor na bocnim zidovima,to sam i misli da radi.Sa desne strane su mi vrata tako da bih morao da napravim difuzor koji nije preterano tezak a takodjei imm problem,maltene nista ne znam o njima.Tako da cu malo da citam,a i ti uskoci ako nije van tvog "horizonta" kako boggy kaze.
Lepo mi predlazes probacu to ali mislim na zadnjem zidu,bice tu jos slika
pa da vidim kako cu.Nazad imam dva zvucnika podnostojeca i to treba uzeti u obzir pa centrelni zvucnik itd.

Predlozi mi nesto na prvu pa da pocnemo da razmisljamo (samo ako imas vremena) pazi Boggy posmatra,da ne bude da trazim da ti za mene nesto radis.
Zoki is offline   Reply With Quote