View Single Post
Old 01-12-2010, 02:08 PM   #38
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: my biggest YT hit :)

Quote:
Originally Posted by SomiKnight View Post
..........

Ako sam mnogo pesimistican i kritican, izvinjavam se, ne radim to iz dosade i cisto reda radi, vec mi je cilj da pokrenem mozda nekog na razmisljanje da pogleda stvar i sa druge strane.
Mozes da kritikujes do prekosutra i da se trudis da "pokreces" sta god zelis ali dok se ne uvede zakon da na CD NE SME da se nareze nista glasnije od -20dBRMS problem o kome ti pricas se nece resiti. S obzirom da je u pitanju industrija zabave i da zbog -9 ili -10 dBRMS nece niko da pogine, to se NECE desiti, te ako ti to smeta u modernoj produkciji najbolje ce biti da cekas "da prodje" i da slusas nesto drugo, sto je pravljeno po starom standardu. Koliko sam shvatio, ekipa je ovo i pravila da bude za zabavu i apsolutni zahtev je da bude i glasno... bez obzira na sve... takodje ciljnoj grupi je preterana kompresija apsolutno nebitna stvar...

Inace budi siguran da vecina pravih producenata na ovom forumu ceni dinamiku snimka vise nego sto mozes da zamislis, a kompresiju/limiting primenjuje zbog toga da bi klijent hteo da plati to sto su uradili... tako je sve pocelo... ono sto nekada vinil nije tehnicki mogao da istrpi, CD moze i u uzduz i popreko, Pandorina kutija je otvorena i nema vise zatvaranja... svaka dalja kritika i apelovanje je besmisleno.... jer, svi to znaju i nista ne mogu da urade po tom pitanju... a da sami sebe ne ostete... ako pricamo o komercijalnoj produkciji (a ovde je o tome rec) a ne o audiofilskoj.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote