View Single Post
Old 20-11-2010, 01:17 PM   #24
Zoki
Member

Default Re: Razlika (aktivni vs pasivni monitoring)

Boggy vrtis stvari u krug.

"Ponovicu, sam princip i tehnologija ne donose po pravilu prednosti koje osiguravaju uspeh u svakom slucaju. I dalje je potrebno da dizajn bude perfektan ako zelimo takve rezultate."

cista filozofija!! Pa normalno da treba da bude dobar dizajn,neznam sta si hteo time da kazes????????? Predpostavka je da su oba sistema dobro osmisljena.

"Behringer skretnica ne spada u tu klasu definitivno"

Odukud znas da li si ga nekad cuo kako radi??????? ili je tvoj sud samo cena-cena i opet cena???????

Originally Posted by Zoki
Ja mislim da je puno bolje obraditi signal(digitalna skretnica) dok je jos u digitalnom obliku nego posle kad je vec konvertovan u anologni.

"To ima svoju cenu."
Ko o cemu Boggy o cenama!!!!!!!!!

Ja sam ubedjen da ako poredimo jedan isti sistem u aktivnom i pasivnom
da je bolje aktivno!!!Puno bolje i jeftinije.
"Niko ti to ne brani..." Boggy odgovorio.

Kako mislis niko mi ne brani pa ja sam to napisao da cujem drugo misljenje
i argumente a ne "Niko ti to ne brani..."

"Aktivna skretnica se ne realizuje na isti nacin niti se moze prosto kopirati funkcija pasivne i napraviti aktivno. U pasivnoj skretnici igra veliku ulogu impedansa drajvera koja nije konstantna, te se i to mora uzeti u obzir... ako se radi i aktivna i pasivna varijanta... skretnice mogu samo (uslovno) biti slicne, ali se ne mogu medjusobno "iskopirati" inace ce biti "ogromnih" razlika kao sto si primetio.
Razlika izmedju pasivne i aktivne skretnice, ako su dizajnirane da naprave identican akusticki odziv, su mnogo suptilnije (ticu se detalja) nego sto ti opisujes.. i da.. u korist aktivne, najvise zbog impedanse drajvera.... ali daleko od "ogromnih| razlika."

Opet filozofiranje ponavljanje jednog te isitog. Skretnica sluzi da usmeri jedan opseg frkvencija na odredjen zvucnik i to je to nema tu kopiranja jednog u drugi itd...

"Ne moze se samo iskopirati skretnica, da ponovim... mora se ponovo uraditi ceo dizajn ispocetka ako se zeli napraviti aktivna skretnica. Aktivna ce topoloski i funkcionalno samo "nacelno" liciti na pasivnu, pri tom je uslov da AKUSTICKI (anechoic) odziv svakog drajvera sa pripadajucom skretnicom bude isti... sto nije zadovoljeno prostim kopiranjem pasivne u aktivnu (treci put)"

Opet u krug cista filozofija!!!!!!!! po treci put.
Skretnica sluzi da usmeri jedan opseg frkvencija na odredjen zvucnik i to je to nema tu kopiranja jednog u drugi itd...

"Ako je na slikama akusticki odziv u tvojoj prostoriji, i ako je on stvarno u granicama +/-15dB(!), kao sto je na slici, ne moze se bas reci da je prostorija "akusticki sredjena" niti da je odziv zvucnika "ravan"... objektivno...
ali subjektivno ona moze da bude sta god pozelis... cak i "najbolja soba na svetu"... namenjena je zabavi, odmoru i razbibrizi...i to je sasvim ok"

Gde vidis + 15db a gde -15db,Daj mi komentar na reverb time.
Kako znas kakav je odziv mojih zvucnika po cemu bas me interesuje?????
Grafikon(frkventni odziv) se odnosi na sobu.

"Vise o gabaritima izmerenih rezultata imas ovde: Subjective assessment of audio quality... [EBU dokument]"

Opet filozofiranje- magija ciri bu ciri ba.Ovaj thread nema nikakve veze sa Subjektivnim dozivljajem audio kvaliteta nego se odnosi na razlike aktivnih i pasivnih skretnica.

Daj nam neko konkretno misljenje koje ce se odnositi na temu AKTIVNO ili PASIVNO.
Zoki is offline