Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Meni i jeste interesantnija "filozofija" rada u takvom okruzenju, nego sam tehnicko-tehnoloski aspekat, mada je on neminovno prisutan...
|
Neke stvari će po svojoj prirodi ostati analogne (mikrofoni, pretpojačala, pojačala, pa i analogne strane ADDA konvertora), tako da je tehnolo?ki aspekt analogije garantovan. A filozofija...
Pre nekoliko decenija (u to "old school" doba) su preampi bili identifikovani zajedno sa mikserom u kom su se nalazili. Pa sad, da li snimao kroz Neve, MCI, SSL, D&R, Trident, Harrison, A&H - snimao si mikrofone kroz pretpojačala koja su se nevino zvala "Mic Input", pristajao si na njihova ograničenja i jurio zvuk pomerajući mikrofone, ?timujući bubanj (ja lično nisam, po?to ne umem i nemam ?ivaca za to), mrdajući potenciometre na pojačalu...
Pre svega se obraćala pa?nja na izvođenje. Ako basista u prvom refrenu počne da ?uri - PUNCH IN, pa ga snima? dok ne odsvira kako treba. I CELA RAZLIKA je u tome. Nisi mogao da otera? basistu iz studija i od jednog refrena putem Elastique ili već nekog algoritma napenali? svaku notu na svoje mesto.
Jbg, o tome se radi - BASISTA je "analogna" pojava, a ne BAS.
Pozdrav,
Vasa