View Single Post
Old 21-10-2010, 08:39 PM   #13
Tion
Junior Member

Tion's Avatar

Default Re: SInhronizacija audio i video zapisa sa razlicitih izvora

Quote:
Originally Posted by jox View Post
Pozdrav,

Imam snimljen svoj diplomski koncert (klavir&glas) i pri tome audio i video zapisi dolaze sa razlicitih izvora (apsolutno nista profi, ali ceo setup prostojan: od mikrofona do audio interfacea, ukljucujuci video kameru).

Problem mi je nastao kad sam probao da nalepim audio zvuk na video zapis. Nesinhronizovani su, i vec posle ~10-15sec se primeti ta nesinhronizovanost.

Treba mi preporuka, kako i u efikasno da resim ovaj problem (pretpostavljam da "razvucem" video, da bih odrzao zvuk na nivou na kom je sada, ali ovo su laicke pretpostavke).

Hvala...
Mislim da strech nije rije?enje.
Osnova je kada radi? zvuk koji ce biti kasnije dodan na nekakvu sliku je da ta dva izvora zvuka budu "sinkani", obično se to radi sa klapom.
Sample rate i Bit depth je ono s cim ima? problem, jer očigledno rezolucija zvuka na kameri i rezolucija u kojoj si snimao koncert nije ista.
Također obrati pa?nju kako je snimljena slika: da li je snimljena u 24 frame-a (film), 25 frame-ova (video) itd...
ako je npr. video format 25fps onda u programu u kojem radis post, npr. nuendo, logic, protools i sl. moras namjestiti da se video reproducira u istoj rezoluciji u kojoj je snimljen, npr. 25fps.
ovde mozes naci korisne informacije: http://www.planetoftunes.com/
Tion is offline   Reply With Quote