Quote:
Originally Posted by MUzzY
1
Ja na ovo gledam kao priliku da ucim na konkretnoj opremi i da kroz skolu pokusam da dodjem do nekih kontakata. Nisam zaista malo dete koje misli da mi je sve zagarantovano kad (i ako) je zavrsi. Na ovaj potez se odlucujem zato sto ne vidim ni jedan drugi. Beograd ima xyz kucnih studija. Gde je tu bilo kakvo mesto? Mislim, ako neko zna nekoga da mu treba segrt - evo moj mail - madmuzzy@gmail.com, radim za dzabe! Nosam kablove i kuvam kafu i caj i idem po jogurt i burek! Ja nisam uspeo da nadjem. Samo nemojte pricati kako to sve moze tako i kako samo treba biti uporan. Ja ZNAM da to ide tako i veoma sam uporan ali mislim da pomoc nije na odmet. Jedino ako neko nece...
Imam jos par opcija da zapalim za vec navedeni Montreal i probam tamo ali to su varijante koje su skoro pa duplo skuplje od ove "domace".
|
pa sve ovo govori da se posao snimateljski vise ne trazi kao nekad...a nikad nije bio nesto rasprostanjen niti placen...
Za te pare mozes da iznajmis neki prostor, ako vec imas opremu i da se zezas dve godine. Naucices sigurno vise...ako ne - prodas opremu i povratis deo para. Diplomu nemozes da prodas!
Kontakte ostvarujes radeci sa ljudima a ne u skoli gde SVI ocekuju isto! (da uspostave neki kontakt?) kakav kontakt? sa kime?
Da ponovim moje misljenje od pre - ja nikoga nebi savetovao da se bavi muzikom danas kao profesijom. Ukoliko neko vec nema 10-ak izdanja do 20-22 godine...onda nema smisla. samo gubljenje dragocenog vremena i trosenje zivota uludo...
sve sam to prosao i kod nas i ovde i mogu da izvucem neke zakljucke do sad..gledam kako se sve menja neverovatnom brzinom, a kod nas ljudi jos uvek nisu svesni toga.
Izuzetaka ima, moze da se nabode nesto...ali sve je to kratkotrajno - nece te obezbediti (kao nekad) za ceo zivot...nego posle moras po stare dane sve izpocetka