View Single Post
Old 09-10-2010, 10:03 PM   #95
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: ?kolovanje za ton

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Nadam se da ce se javiti ljudi na threadu koji mogu da te brutalno demantuju.

1. Ako nisi primetio, MUzzy VEC ima zavrsenu JEDNU skolu, pokusavamo da mu objasnimo da mu ne treba JOS JEDNA skola sa kojom opet ne moze naci posao "po defaultu" ili zagarantovano... poznajem nekolicinu vlasnika studija i znam da im nije najbitnije (kao poslodavcima) da li kandidat ima adekvatnu skolu, nego im je bitno koliko ZNA da radi.
2. Posao moze da se nadje ako si snalazljiv, prodoran, uporan,...
3. "snalazljiv, prodoaran, uporan" se ne uci u skoli.
4. Diploma NE MOZE danas da zameni "snalazljiv, prodoran, uporan", do pre petnaest godina je to bilo apsolutno na snazi.. od tada je krenulo da se osipa i danas imamo ovo sto ti nazivas "pesimisticnim"... jedino da zazmurim na oba oka i da sagledam ovako kako ti to radis...

pozdrav

bogi
1. imam jednu ciju diplomu mogu da okacim iznad monitora (kad je dobijem) i to je to. Poznanica je upisala doktorske jer nema sta drugo da radi (takodje celistkinja) ... ne zna ni kako ce ih platiti.
2. Posao ne mogu da najdem jer kontakte nemam. Ponavljam da sam vec pitao par ljudi da li im treba "segrt" i reklisu da vec imaju i da im ne treba.
3. Znam da se ne uci u skoli. Pitanje za sve - gde se uci? Ko je voljan da pomogne?
4. Ovo sam sve nazalost shvatio pred kraj studia i zato sam se potpuno razocarao u celu pricu ... plus to sto me je profesor fenomenalno za*ebo...

Da se razumemo ni jedna od ovih skola nije na nivou akademije. Sve traju maximalno po 13 meseci i to je to (gledao sam nekoliko u Montrealu i Torontu kao i recimo L.A. Recording school koja kosta 27000$). Znaci sve su kursevi. Kao, intezivni. SAE je mozda jedina skola "na glasu" koja traje 2 godine i ima opciju za master od 12 meseci).

Ja na ovo gledam kao priliku da ucim na konkretnoj opremi i da kroz skolu pokusam da dodjem do nekih kontakata. Nisam zaista malo dete koje misli da mi je sve zagarantovano kad (i ako) je zavrsi. Na ovaj potez se odlucujem zato sto ne vidim ni jedan drugi. Beograd ima xyz kucnih studija. Gde je tu bilo kakvo mesto? Mislim, ako neko zna nekoga da mu treba segrt - evo moj mail - madmuzzy@gmail.com, radim za dzabe! Nosam kablove i kuvam kafu i caj i idem po jogurt i burek! Ja nisam uspeo da nadjem. Samo nemojte pricati kako to sve moze tako i kako samo treba biti uporan. Ja ZNAM da to ide tako i veoma sam uporan ali mislim da pomoc nije na odmet. Jedino ako neko nece...

Imam jos par opcija da zapalim za vec navedeni Montreal i probam tamo ali to su varijante koje su skoro pa duplo skuplje od ove "domace".

Last edited by MUzzY; 09-10-2010 at 10:06 PM.
MUzzY is offline   Reply With Quote