View Single Post
Old 03-10-2010, 12:20 AM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: neverovatan podatak !!

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Situacija je takva da imamo katastrofalan manjak kvaliteta. Bilo šta na nivou Bouvija iz prve polovine sedamdesetih bi istog trena isplivalo na površinu - ne, izbilo bi kao gejzir, ne bi to moglo da se utopi u ovom moru ničega.
Hehe, pa ni ti ni ja ne znamo koliko je potpunih gluposti (a možda i genijalnijih stvari od Bowieja) snimljeno u to vreme jednostavno zato što nismo imali mogućnosti da ih čujemo. Tada nije bilo YouTube-a, Ekrema Jevrića, smešnih klipova sa Idol contesta, miliona demo (promo ) ponuda snimaka koji ti iskaču kao "related videos".

Čini mi se da grešiš u jednoj stvari - ne radi se o "manjku kvaliteta", nego o "manjku selekcije". Oduvek su neki netalentovani i nemuzikalni ljudi pravili nekakvu muziku, ali ona nije bila dostupna u onoj meri u kojoj je dostupna danas. Takoreći - Ekrem Jevrić je uvek postojao, samo što nije bio promovisan kao car i hadžija. Ali kao što rekoh - to je današnje vreme i ja nisam ljut na njega.

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Od viška glava ne boli. Mi danas praktično i živimo u jednoj ogromnoj biblioteci i zaista je dostupna skoro svaka knjiga ikad napisana. Samo pružiš ruku, uzmeš roman "Bašta, pepeo" Danila Kiša, odmah ti bude jasno da je to genijalno.
Ako "samo pružiš ruku" mnogo je veća verovatnoća da dohvatiš bilo koji roman Isidore Bjelice ili Mirjane Bobić-Mojsilović ili Vesne Vukelić Vendi (nemam pojma, verovatno je i ona objavila neku knjigu) nego Kiša. Kako da znaš kuda da pružiš ruku?

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 03-10-2010 at 12:24 AM.
awacs is offline   Reply With Quote