Quote:
Originally Posted by Znak
Situacija je takva da imamo katastrofalan manjak kvaliteta. Bilo šta na nivou Bouvija iz prve polovine sedamdesetih bi istog trena isplivalo na površinu - ne, izbilo bi kao gejzir, ne bi to moglo da se utopi u ovom moru ničega.
|
Hehe, pa ni ti ni ja ne znamo koliko je potpunih gluposti (a možda i genijalnijih stvari od Bowieja) snimljeno u to vreme jednostavno zato što nismo imali mogućnosti da ih čujemo. Tada nije bilo YouTube-a, Ekrema Jevrića, smešnih klipova sa Idol contesta, miliona demo (promo

) ponuda snimaka koji ti iskaču kao "related videos".
Čini mi se da grešiš u jednoj stvari - ne radi se o "manjku kvaliteta", nego o "manjku selekcije". Oduvek su neki netalentovani i nemuzikalni ljudi pravili nekakvu muziku, ali ona nije bila dostupna u onoj meri u kojoj je dostupna danas. Takoreći - Ekrem Jevrić je uvek postojao, samo što nije bio promovisan kao car i hadžija. Ali kao što rekoh - to je današnje vreme i ja nisam ljut na njega.
Quote:
Originally Posted by Znak
Od viška glava ne boli. Mi danas praktično i živimo u jednoj ogromnoj biblioteci i zaista je dostupna skoro svaka knjiga ikad napisana. Samo pružiš ruku, uzmeš roman "Bašta, pepeo" Danila Kiša, odmah ti bude jasno da je to genijalno.
|
Ako "
samo pružiš ruku" mnogo je veća verovatnoća da dohvatiš bilo koji roman Isidore Bjelice ili Mirjane Bobić-Mojsilović ili Vesne Vukelić Vendi (nemam pojma, verovatno je i ona objavila neku knjigu) nego Kiša. Kako da znaš kuda da pružiš ruku?
Pozdrav,
Vasa