Quote:
Originally Posted by Matoree
Tacno to. Steta sto su ljudi masom ubedjeni da nije tako, al sta ces
|
Obrnuto je. Ti verujes da je to isto, jer nikad nisi cuo. Ja verujem svom sluhu, a ne necijem razmisljanju i zakljucivanju na osnovu onoga sto negde procitao.
Cujem, radi. To je to. Razmisljam i zakljucujem tek kad cujem. Dok ne cujem, ne verujem nikom nista (sa izuzetkom par ljudi). Sta drugi razmisljaju i veruju, svejedno mi je.
Quote:
Originally Posted by Everlast
Postuj primer gde se to cuje, ako moze 
|
Nemam taj primer. Uzeli smo jednu traku bubanja, jednu basa, namestili isto eq i preslusali par puta na Adam A7.
Meni je to bilo dovoljno da uzmem Poco koji je bio vrlo jeftin.
Quote:
Originally Posted by Everlast
Pinteresuje me koliko je to "znacajna" razlika
|
Znacajno je relativan pojam, ono sto je meni znacajno, tebi ne mora biti i obrnuto.
2. najvise zavisi do monitora. Kada sam slusao istu postavku na Hi fi kutijama od 100 evra, nisam primetio bas nista, da budem iskren.
Ako ima studio negde u blizini sa Adam A7 i Poco, sigurno mozes cuti i oceniti koliko ti to igra. Mada sam misljenja da nema potrebe bacati lovu na vise od 1 dsp karte. Sve to
korektno radi.
Najveci dobitak u zvuku, koliko sam imao prilike cuti se dobija sa dobrim mikrofonom i preampom. Kad je usnimak dobar, svaki dsp radi posao dovoljno korektno da se nema potrebe razmisljati o necem drugom.
Ali sam bio vrlo prijatno iznenadjen kad sam isprobao x eq. Ko ima love i voli transparentne eq, ne treba bolji.
Za x verb sam postavio link, pa bi bilo zanimljivije pricati o tome...
http://www.gearslutz.com/board/gear-...-inspired.html
Ima li neko komentar x verb test?