Quote:
Originally Posted by Bitch
...e sad, Boki, moguce, covek vuce VST a ne preko modula. Moguce da ce da ima latency mali, ali ako ima dobru kartu i jak komp, naguraj na 64-128 buffera i bice to OK.
|
E pa na to sam mislio, a jako je nezgodno
za live i sa najmanjom latencom...
Quote:
Originally Posted by tomo
zasto govorite da mi treba interface sa preampovima?
imam miksetu koja ce mi sluziti za to.
ovako ide lanac: mic/trigger - mixeta prvo in, a onda drugi kabel insert -
in od konvertera - processing VST... - out od konvertera i to saljem toncu na njegov pult da smiksa zajedno sa ostalim bendom.
ja svaku pjesmu kontroliram, mijenjam....te kanale.
ili govorite da si kupim interface sa preampovima tako da out ubodem u svoju miksetu te na njoj smiksam (u tom slucaju mi, kako kazete, treba monitoric neki) te saljem sve skupa stereo mix toga toncu (jedan kabel)?
opet problem ako je glavni mix pult 50 m od stage-a.
onda da u DI box na stage-u ubodem?
sto se tice trigera, da, mislio sam pieco trigger staviti, bas onaj koji se stavlja na membranu bubnja te koji hvata vibraciju koze kada bubnjar pukne o nju te to procesirati. a ono, bit ce zvukovi iz svemira.
neki ljudi su mi vec preporucili berindjer konverter za ovu situaciju jer je cheap, odradit ce okej, a za live niti ne treba nesto mega.
|
Tomo,
I sta?! Ubodes sve u mixer koji imas i sta...?!
Pricas stalno o konverziji, pa i ta konverzija ima neke preampe,linije,nesto...!
I sta posle konverzije...?!
Treba ti onda neki adat ili nesto da bi usao u komp... e.g. RME HDSP?!?!($$.$$$$,$$)
Pa onda posle izasao sa obradjenim signalima iz kompa nekako nazad na mixer ili vec negde...
Zato smo pominjali interfejse, jer je to ujedno veza sa kompom (usb,fw,itd...)i sve ostalo,ima preampe,bla,bla...
Ako pricas o 1010,npr, to
nije samo konverter, vec
zvucna karta sa analognim ulazima (6 linijskih ne balansiranih ulaza i 2 mikrofonska preampa) i 8 linijskih izlaza i spdif...
Sve u svemu (zacin C), ovo o cemu pricas je verovatno izvodljivo postici, ali je generalno veoma komplikovano sa velikim akcentom na pitanje pouzdanosti...!
Ja radim sa VST na live-u, ali je kod mene mixer vezan FW kablom za komp i kraj price, a ovo sto ti govoris je kombinacija sa mixerom, insertima, trigerima, kablovima, karticama, "konverzijama"...
Ne znam...
Ako mene pitas, ja to
ne bih radio. Ako vec ides na to da ces svirati i nesto zaraditi,pa mozda je bolje pricekati i skupiti jos malo love pa uraditi valjano nego ovako "krpi dupe - seci usi"...