Quote:
Originally Posted by MUzzY
+1
@Psionic: Baci pogled na SAE.edu sajt pa vidi cemu te uce.
|
Vidim da pise da te uce da radis na "broad range of equipement", mada i dalje ne znam sta podrazumevaju pod time... Moze neko da te nauci da koristis kompresor, sta se desava kad odvrnes attack, ali bojim se da ne ulaze nesto u dubinu materije... Sta znam, mozda gresim.
Ima naravno tamo sve posebno da se uci, ali je pitanje koliko privatnih studija kod nas, ima vise od jednog clana ? Verovatno da producent ne mora da zna kako radi mikrofon, ali mislim da snimatelj vec mora to da zna. Pitanje je samo ko je ko ovde kod nas, u realnim okolnostima ? Tesko da nekome od nasih privatnih studija treba posebno usko profilisani kadar - mozda par televizija, ne znam...
15k evra je mnogo da se da za ta prestizna zvanja koja ovde malo vrede - kao sto Digital rece, mala grupica ce se stvarno naci negde. Znam po studentima sa FDUa (gluma) dodje njih 100 da polaze diplomski (ja im radim kao tonac), a u sezoni od njih glumi negde jedan, mozda ni taj jedan. Slicno je i u ovom slucaju.
Bilo kako bilo, svoje sam ja naucio, bar sto se skola tice... Mator sam za zaebancije tog tipa.
EDIT: Vidim da se dobija izvesna oprema zajedno sa kursom - macbook. Svejedno je skupo za nas smrtnike!