Quote:
Originally Posted by Znak
U svakom slučaju, danas i nema mnogo smisla postaviti sebi nekakve megalomanske ciljeve. Pravi? ono u čemu u?iva?, a ako se nađe jo? neko kome se to dopada, tim bolje. Samo napred, koliko god imate motivacije i vremena! Meni ovo sve zvuči tačno onako kako treba i vidi se da vam neće biti potrebna "stručna" pomoć po pitanju produkcije. Ja već od ovoga ?to si poslao pravim sebi jedan Mink EP.
?to se tiče opreme, ba? me zanima kako ste napravili taj Redd 47; zvuči kao ozbiljan poduhvat. Imate li neki vi?ekanalni interfejs?
|
Ajd, ba? mi je drago

Redd je radio jedan kolega sa foruma, to je lampa?ki preamp koji ima stvarno odličan zvuk i mo?e bez problema "tjerati" i ribon mikrofone, ?to je nama bitno, jer osim nekog zvuka 60ih, probat ćemo ganjati i neke 50te, pa nam je cilj imati ?to vi?e vintage opreme. Imamo namjeru napraviti jo? 3 takva preampa, tako da sa 4 lampa?ka kanala mo?emo ući u komp. Trenutno imamo Presonusovu 8 kanalnu karticu. Inače nabavljamo pomalo neke vintage mikrofone - akg d19, akg d12, akg d190, sennheiser 421... i planiramo se baciti na izradu EMT140 plate reverba... Eto, samo vintage