Tačno

!
Inače kod Motif serije
voice je prejak znam to jer imam Motifa, prva serija.
I danas mi je to odličan sint, a za potrebe današnje produkcije i dalje aktuelan (sampler, optički digitalni izlaz, m-Lan, kontroler, Plug in kartice...)
Mada, kažem, na svu tu snagu XF-a meni barem malo ne srazmjerno izgleda tih 4 parta u performance-u, iako si potupuno u pravu.
Koliko vidim kod efekt routing-a i dalje su na istom principu (reverb, chorus, insertion...)
Meni je to vremenom djeovalo ne funkcionalno pogotovo kada radim sa performance postavkama, insert efekt se može da dodijeli samo jednom voice-u i to 1 i 2 istovremeno.
To znači da sam efekat prvo morao da sredim kako želim u voice modu na željenom zvuku da bih ga aktivirao kao takvom u performance-u.
Čini mi se da bih taj segment Motif serije trebao malo fleksibliniji da bude kao recimo na način Korgovih jačih sprava (Triton, M serija)
Nemoj progrešno da me shvatiš, Motif mi je izvanredno odličan sint, znam, imam ga, mada ponekda imam osjećaj da na novim serijama samo dodaju mišiće, a na polju funkcionalnosti se nije ništa značajnije desilo u odnosu na ranije verzije.
Što se tiče Live nastupa Motif-ov Master mod mi je zaista fenomenalan i jedinstven, svi modovi klavijature na jednom mjestu na jedan pritsak dugmeta. Genijalno

.
I još mnogo mnogo odličnih stvari je na ovoj spravi.