Quote:
Originally Posted by kejkz
kao sto vec napisah, kompresijom. Pored svega drugog sto je google napisao, to je jedan od nacina da se dobije zvuk kojem tezis.
|
da, i avril lavigne ima kompresiran dobos pa i dalje je "suspregnut" necim s cime me ne gruva u facu. ima tu vise stvari koje cine te prijasnje dobose.
by the way, ne gadjam retro sound.
evo ovaj primjer, fokus na dobos:
http://homerecordingbootcamp.com/lessons/avril/
B pjesma mi puca dobos, A mi je suspregnut.
a tu se vec prica o OTB, ITB mixingu...
Quote:
Originally Posted by google
Ovde se radi o tvom subjektivnom misljenju. Okaci jedan primer "dobrog" i jedan primer "loseg". Mada sam siguran da ce svi za velik i detaljan zvuk reci da je "dobar".
Da ali to ne radi po'so kod svakog preampa i svakog mikrofona. Ako kombinacija nije neka (mikrofon ima suma, ili preamp), sa velikim gejnom ces dobiti samo jos gori snimak.
Ja imam MCI JH 500 i Neuman tlm 193, to odlicno radi kad se odvrne gejn i ide u crveno, a nije preskupa kombinacija.
Vislji harmmonici, to je deo zvucnog spektra.
|
da, imas pravo, tu se radi o mom subjektivnom misljenju. zaletim se sa svojim smatranjem jer mi nije jasno sto se to promjenilo da mi u tolikoj mjeri smeta.
znaci do 2000te godine svi su imali kvalitetno napucan preamp, to jest opremu koja dobro odradjuje snimak u crveno?
ne stoji mi bas.
do kuda se vise manje prije snimalo? preko 0 dB-a?
cini mi se da za to "napucavanje" nije dovoljan preamp koji bi nabio gain.
kasnije opet dodje u converter ispod 0 dB-a i dosta se izgubi "efektirano".
sto bi jos falilo u tom lancu? kompresija, EQ, dobra mixerčina, sve outboard.
pa da onda vidimo kako se cuje unutra.