Quote:
Originally Posted by Maiv
E pa to je druga prica, vidis da covjek bas voli i ganja taj zvuk...
Produkcija je davno prerasla tocku sto vjernijeg usnimavanja signala i prerasla u kreativni alat. 
|
Uopste ne zelim realan snimak. Ali mi se ne svidja takav zvuk.
To sto pokusavaju ubaciti u snimak produkcije te vrste je ono sto fali a sto dolazi od coveka (pesme, sviraca i sl.). Verovatno bolja produkcija te vrste ima inteligentnije odabrane semplove i lupove koji
uopste ne moraju biti dobro snimljeni. Trebaju imati nesto drugo.
Quote:
Originally Posted by Jan
Prva dva primera su pesme Gangstarr-a, miksane od strane Eddie Sancho-a i legendarnog DJ Premiera koliko se secam tada na MCI konzoli, i sve je saturirano do zla boga, na ivici neprijatnosti ali opet slatko
|
Ja koristim MCI kao preamp. Nisam ubedjen da je to taj zvuk (u primerima), MCI radi mnogo bolje, ovde ima i gomila nekog suma i djubreta koje nije od MCI.
Quote:
Originally Posted by Jan
Dok recimo na (da se ogradim nemam iskustva sa analognim stolovima i tape rekorderima) stolu ili tape rekorderu dovoljno je da gurnemo signal u + 3 4 dbVU i vec cemo da imamo chujno izoblicenje
|
Na preampu +9 zvuci najnormalnije, dobija se potpuno drugi efekat od toga koji opisujes. Zvuci bolje, jasnije i detaljnije.
Quote:
Originally Posted by Jan
a ja zelim da ga nagazim
|
Uzmi obicno prljavo i matoro gitarsko pojacalo i dobices djubreta koliko god hoces. Bas sam skoro slusao jedno takvo. To je vrlo blizu toga sto si opisao. MCI radi sasvim drugacije, ima ogroman headrom, nema to sto ti treba.