Quote:
Originally Posted by avantgarde2
Ja licno stavljam sidechain kompresiju na sve i svasta, obican kompresor na kick, a ponekad na snerove, hetove, i multiband na neki synth koji zelim da nastelujem kako valja. Limiter da ne spominjem  Njega koristim za sidechaining. Bez svega toga, kako bi Englezi (koji treba da se sad vade protiv Slovenaca da bi prosli u osminu finala  ) rekli mellow and flat track.
Btw, najbolja recenica u celom snimku je ona gde kaze da prolaze sjajno masterizovane pesme bolje nego muzicki brilijantne sa slabim masteringom, sto je 100% tacna konstatacija.
|
Pa upravo sebe hvatam kako trpam svasta nesto na sidechain kompresiju i pokusavam da napravim taj "disuci" zvuk... ( tek sam posle video ovog Roba - da ne bude da ga kopiram

) nego zanr muzike koji radim - takve stvari nesto i nije vidjao (cyber - folk), pa se sve kao stidim da to naglasim i uradim kako mi srce nalaze

Zato sam hteo da cujem jos nekog - avantgarde me je malo ohrabrio. Dakle sledeci mega sega hit ima da dise ! I vokal ima da dise
Moj postupak rada je slican - kompresor na kik vrlo malo, na sner po potrebi - sa atakom da propusti udarac, bas...zavisi od zvuka, multiband uglavnom ne koristim, ali koristim jednu interesantnu alatku iz Image Linea kad zelim da naglasim neki zvuk - zove se Maximus - u principu to i jeste multiband...na drugaciji nacin.
Postovacu ga da preslusate btw, ali je jos u grubom miksu...
http://www.rumski.com/forum/showthre...891#post281891