Quote:
Originally Posted by boggy
Nije tu vec prica o "koliko para toliko muzike"... prica je o uradjenom ili neuradjenom poslu... dakako, modularni dizajni tipa primacoustics i auralex su TEK prica za sebe, skoro na nivou prevare.
|
ja trenutno trazim sredstva da koliko god mogu sredim akustiku, i pribegavam modularnom principu jer prostor nije moj i ne znam koliko cu tamo moci da se zadrzim... nije mi samo jasno kako nije prica o tome koliko para toliko muzike...
zasto? unosenjem nekoliko apsorbera u prostoriju situacija ce se poboljsati (ili promeniti) tako da ja cenim da ipak ima toga koliko para toliko muzike u toj prici... ja ne nameravam sa po 5 apsorbera da resim stvar, i jasno mi je u tom prostoru sobzirom na njegove dimenzije i oblik ne mogu puno da ucinim, al ipak zelim da poboljsam slusanje sobzirom da tamo nema nikakve apsorpcije!
druga stvar je offtopic, tj pitanje: Plafon u tom prostoru je uradjen od drvenih dasaka debljine oko 3 cm naslaganih jedna do druge, ispod toga je lesonit, a ispod toga je spusten plafon osb plocama. Izmedju spustenog plafona i osba su stiropor i mineralna vuna (laka)... da li ce modularni broadband plafonski apsorberi (60kg/m3 kamena vuna ili cak gusca debljine 10cm i na nekom rastojanju od plafona) biti isto efikasni kao i oni na zidovima sobzirom na sastav samog plafona koji nije "cvrst" niti je karatavan niti je livena ploca vec gorenavedene daske...
a sad sto se tice teme, slazem se sa Bogijem i Nenadom i cini mi se da je Ethan poprilicno banalizovao celu stvar, sto je mozda dobar marketinski potez (njemu licno) jer vecina tih project studija zeli neko resenje za ne mnogo para... al da bi se ozbiljan posao obavio potrebno je uneti desetine apsorbera i sobu poprilicno uciniti klaustrofobicnom
hvala puno i pozdrav!