Vuce, problem je vrlo jednostavan, nema veze sa "izgradjivanjem". Uglavnom to izgradjivanje ne daje nista, a puno oduzima, sudeci na osnovu par profesora sa akademije sa cijim delima sam upoznat i cija sam dela izvodio i snimao u PGP i Kolarcu.
Jednostavnom, ne daj Boze da se i ja tako izgradim i pocnem pisati kakofonije i umobolije. P,p,p, daleko bilo.
Nakrace receno:
Quote:
Originally Posted by VukP
Kontrapunkt je nekoliko LINIJA koje zvuce istovremeno a ideja je jedna.
|
Nekoliko ideja koje funcionisu zajedno, od kojih je jedna glavna a ostale sluze svrsi, ili sviraju gde se glavna prekine. A da bi se napisale, potrebno je prvo napisati jednu.
Ako nema te jedne, posao je zavrsen pre nego sto je poceo. Ja sam trazio tu jednu, i dobio patku koja gace, od jednog tona. Sto znaci da treba komponovati i 1. glas koga nema, pa dopisati jos nesto. Na to mogu prepisati neku od kompozicija koje sam pisao a koje bi mogle da imaju kao bordun ton e. To mi se ne isplati, jer sam ih pisao za sebe.
Melodija 1. glasa nije za bacanje i kacenje po netu radi zabave.
2. Ili da dopisem neku interesantnu harmoniju kroz koju se provlaci ton e, pa da prvi glas bude bas sa par prolaznica, drugi melodija koja bi se uklopila i treca patka koja gace, a 4. po ton od harmonije sa par ornamenata, sto je gubljenje vremena ni na sta.
Quote:
Originally Posted by VukP
Za one koje zanima : Wagner, Uvertira : Tema je JEDAN TON.
|
Bas i nije, ima tu svega.