Re: racunalo vs. multitrack recorder
imao sam prilike razgovarati (u stvari slu?ati monolog) jednog vlasnika studija u zg koji mi je obja?navao da mrzi zvuk hard diska!!!!?????
Poanta je da je zvuk toliko subjektivna stvar da svako ima pravo zabrijat kako ga je volja...mislim da industrija ?ivi od mitova o "toplini zvuka" itd... ljudi jednostavno čuju onako kako su si zamislili pa ako netko misli da će na hd rekorderu dobiti bolji zvuk nek mu bude.....vjerovatno će bolje raditi ako radi na spravi koja mu pru?a subjektivno zadovoljstvo. Neki mrze mouse, ekrane i windowse i mislim da je sistem koji nema te elemente za njih puno bolja alternativa. Jo? jedna stvar je po meni dosta bitna. Kompjuter ima hiljade varijanti slaganja sistema, stalnu potrebu za upgradeanjem - jako puno faktora koji su izvan samog procesa snimanja/miksanja. Ponekad imati ograničen sistem znači da će? taj sistem do sr?i naučiti koristiti. I onda nema drugih "ometanja" - koncentriran si samo na proces snimanja/miksanja.
Mislim, to mo?da zvući glupo i besmisleno ali mislim da su ti osobni i subjektivni faktori jako bitni za kvalitetan rad......
|