View Single Post
Old 30-04-2010, 12:05 AM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Nearfield monitori

Quote:
Originally Posted by MilTon View Post
E bas tako, ja kad sam otvarao moje Event SP8, umro sam od smeha... Pa to kao da je neki najjeftiniji rucno pravljeni monitor unutra! Ali radi, meni vec godinama daje dobre rezultate, a i spolja je bas onako, fensi. A tek Dynaudio M2 kad smo otvarali... Takodje veeeeliko razocarenje. Moj savet - ne otvarajte, da se ne bi razocaravali dzabe!
Ma dobro, ne znam sad sta tacno ti modeli koriste, koliko god da smesno izgleda, bitno je da su komponente koje su upotrebljene stvarno kvalitete. Za KRK sam video - taj doticni chip ne valja ni za krivog stojka. Stavljao se u jevtine auto kasetofone i slicno. Samo da se ispravim - nije TDA2005 (to je stereo varijanta) pre ce biti neki 2003. A sto se ostalih komponenti na samom KRKu tice, ok su, ali pojacavacki chip je KRSH ! Samo sam hteo na to da ukazem. Ako tvrdite da KRK radi super, onda ili ste bili izlozeni jakoj buci previse dugo ili ne znate za bolje. Ja nisam nikad cuo uzivo KRK i nemam pojma kako zvuci, ali napamet mogu da kazem da nije bas extra jer sam zvuk tog pojacavaca i precesto slusao !

Doduse, necu da gresim dusu - mozda nije infamozni TDA 2003 - mozda je neki drugi, ali svakako iz TDA familije. Ne vidim tacno oznaku, ali po izgledu bih rekao da je to bas taj 2003. Ako je taj - i to jos u visokima, onda bez'te od toga jer ima dosta izoblicenja, shuma i sta ti ja znam cega sve jos! Svakako vredi proveriti...

BTW u HI-FIju, znacajnim se smatra THD (total harmonic distortion) od 1% dok prosecno ljudsko uvo ne detektuje i do 10% THDa. Kvalitetnija HiFi pojacala imaju THD od 0.1%. Ovo opet zavisi i od jacine izlaznog signala gde na TDA 2003 chipu ide i od pocetnih 0.5% pa i do 30% (to je ono - kad se previse "odvrne")

Last edited by psionic; 30-04-2010 at 12:14 AM.
psionic is offline   Reply With Quote