Quote:
Originally Posted by LAMPASH
A sta te je oborilo s nogu,mislim sta si svirao,koje emulacije?Neki cleanovi,crunch,distorzije?
A i ovo je tema o pravim pojacalima 
Pozdrav!
|
jazz chorus.. njega se secam.. proleteo sam jako brzo kroz clean ampove i bio sam u fazonu
:/
da li je moguce?
inache i dalje jurim nekog polovnog blackface twin ampa ili twin verb-a.. ali samo za svirke.. simulacije su sve bolje i bolje..
bar shto se clean-a tiche..
Quote:
Originally Posted by google
2. Gitarista moze napraviti "farbu" koja ce njemu zvucati mnogo dobro dok solira sam u sobi. Kada se to totalno verno preslika u miksu se ne mora cuti dobro iz vise razloga, mozda je nabudzio bas koji ce pokriti bas gitara, ili ima neki brutalan dilej koji mu je divan dok solira, a u miksu ce to da smeta i sl. Mnogo reverba opet lepo zvuci dok se solira, a i to obicno ne izlazi za medalju i da ne nabrajam.
|
Zato kazesh u startu, "sve shto je dodatni efekat (pa nabrojish) cu ja dodati sam.. ti mozesh trunku reverba da dodash ako je to ton koji hocesh." ali opet, ne mislimo u tom smislu na gitaristu.. to je u nekom inzenjer zvuka smislu.. mislio sam vishe na to kako svira chovek.. daj istu gitaru ubodeno u isto pojachalo dvojci gitarista, i dobicesh razlichite tonove.. chak ni ne moraju da setuju pojachalo.
Quote:
Zato je najbolje uzeti gitaru i sam odsvirati. Nema ubedjivanja sa gitarskim super- herojem.
|
to je problem sa svim muzicharima ne samo sa gitaristima..
Quote:
3. Zasto nesto mora biti "totalno verno"? Vazno je da dobro zvuci, uopste ne mora biti realno.
|
potpuno se slazem