View Single Post
Old 08-04-2010, 06:47 PM   #3
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: vječna borba producent vs gitarista

[QUOTE]
Quote:
Originally Posted by google View Post
A kad si se rodio?
Slusam i ja ponekad.

Sedamdesetih... pa sjećaš se, to je bilo nakon što si ti počeo slušati metal..

Quote:
Istog su mentalnog uzrasta, vecita poluodrasla deca, koja u metalu vide bajke koje su im bile lepe kad su bili mali... Tu je i pepeljuga i zla kraljica, a pogotovo vestica.
Rekao bih ti nešto za prvi dio kvotanog posta, nevezano uz metal, vise uz filozofske i neke druge stvari... ali nema smisla, ne uklapa se u raspravu...

Quote:
Ne namecem svoj ukus, slusaj carobnjake & ratnike, sta me briga. Sto bih pljuvao po gitaristima? Ja isto sviram gitaru. Zadnjih mesec dana snimam gitare, nisam cestito ni izasao iz kuce.

Zašto misliš da cijeli metal pjeva o čarobnjacima i ratnicima?

Što se tiče samih čarobnjaka i ratova, u povijesti je mnogo naprednih i zrelih ljudi pisalo o tome...

Quote:
Pisem muziku decenijama, mogu dati neki sud. Ali te to ne obavezuje. I sam si rekao da nema "scenskog nastupa", to ne bi bilo to, zar ne?
Naravno, glazbena industrija je show business, kao i svaka druga...
Glazbeni žanr je više od same glazbe...
Uostalom, u svakom žanru se isprepliću glazba, image i grafički dio svega toga...
Pa ima bandova koji samo stoje na stageu i sviraju... i to čak u žanrovima koje ti ne smatraš glazbom....
Svaki band prezentira glazbu na način na koji želi... pa čak i ti bandovi koji tehniciraju i ne posvećuju pažnju imageu, stvaraju od toga image.... tojest, fanovi sami stvore takvu percepciju imagea banda, pa ih drugi čak i kopiraju...

Quote:
Meni scenski nastup ne treba, nisam u pozoristu. Uvek sam slusao muziku i cudio se onima sto se gube, a ne slusaju muziku. Stvar ukusa.Ded metalcu je prdno slon na uvo kad je bio mali, pa su ostale posledice.

Ti smatraš da ti ne treba, netko drugi, pogotovo u slikovitoj glazbi kao metal, smatra da mu treba da lakše prezentira svoju viziju toga što poručuje...
Stvar je u tome kada jedno od ovih počne pljuvati onog drugoga, zbog njegove vizije...

Znam ja za klišeje i infantilnost u metalu, teenagerski bunt, glupost, prodavanje magle klincima i stvaranja profita na tome.. ali isto tako, postoje i bandovi koji rade ozbiljne stvari i pristupaju glazbi ozbiljno... tako i glazbenoj poruci koju prenose...

Nije isto kad netko svira da bude faca u lokalnom kafiću, ili kad netko svira kao zrela osoba, zbog umjetničkog poriva...

Death metal danas je jedan od najtehničkijih žanrova u metalu, a glazbenici su često virtuozi...
Glazba zvuči kao tehniciranje u rangu virtuoznosti... karakter glazbe je brutalnost, a to ne odgovara svakome..

Black metal s druge strane, najčešće je jednostavan i počiva na imageu i atmosferi... što opet ima svoj smisao, jer govori o drugim stvarima koje je tesko iskazati samo glazbom...

Inače, sve ove rasprave sam imao sa metalcima na metal forumima, kada krenu pljuvati drugu glazbu, na način na koji ti napadaš metal..

Dakle, samim time ne treba generalizirati ljude nprema glazbu koju slušaju, nego na neke druge stvari....

Uostalom, kao što ti ponekad slušaš metal, tako i ja neprestano slušam gomilu drugih žanrova uz sam metal.. kao i dobar dio današnjih metalaca...
Stereotip metalaca danas i nekada nije isti... eno, znanstvenici tvrde da su klinci koji slusaju metal, najinteligentniji i najkreativniji...
Metalci pristupaju glazbi na puno dublji način, od onih koji usputno slušaju glazbu... makar, kao što ti kažeš, u teenagerskoj dobi...

Naravno, ni tu ne treba generalizirati... ljudi ko ljudi, ima svakakvih, svugdje...

Metal danas, ponekad označava samo produkcija, i mozda image.. u samoj glazbi, ima gomilu utjecaja raznih drugih nemetal žanrova, od klasične glazbe do jazza...

Isto bih reagirao da si generalizirao bilo koji žanr, od narodnjaka do techna...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 08-04-2010 at 06:52 PM.
MD is offline   Reply With Quote