Quote:
Originally Posted by MUzzY
Wow, slazemo se?
Mada ne mogu da zamislim setup bez delay i wah pedale.
|
Bolje zvuci suv ton, nego sa dilejem. Onda imas filing, kao da si ispod satre na vasaru. U cemu je razlika izmedju narodnjackog dileja i gitarskog? Kazes jedan, cujes 11.
Quote:
Jos uvek stojim iza tvrdnje da nema tog tvrdoglavog i sujetnog gitariste koji te na kraju nece poslusati ako mu pokazes bolje resenje.
|
Onda je sve ok. Ne moze se ocekivati neki audiofilski snimak, a kad gitaristi produciraju, nece dobiti bas nista. Poenta je da gitaristi "bude lepo" dok "solira". Medjutim, ja mislim da treba da bude lepo i onom ko to slusa na male kutije i tiho. To su dve razlicite stvari. Jedno je kada ti slusas marsala kako grmi iz ogromne kutije, a sasvim drugacije se to cuje na zvucnicima od hi fi uredjaja.
Ko to uspe da shvati, blago njemu.
Quote:
Pa pricamo o kavalitetnoj opremi. Ne Squier od 30e u marshall MGX (ili kako vec) ...
|
Ubedljivo najbolji zvuk koji sam cuo je marsal od 20 w, ne znam model, nesto matoro, ima 3 potenciometra + wah/fuz pedala Morey (ima preamp+ wa+ fuz) + Telekaster. Posto volih wah, ako budes u prilici da uzmes takvu pedalu, odmah uzmi, to ima ubedljivo najbolji ton od svih pedala koje sam cuo. Na malom matorom marsalu + telekaster, to svira fenomenalno. Pravi ton, retko dobra kombinacija.
Isto je super radio Fender + Vox Ac30 + neki overdrajv, malo izoblicenje, kada se pojaca, bas lep zvuk. I na LabL5 su svi Gibsoni radili dod jaja (i telekaster je svirao fenomenalno, ali skroz drugacije) Probao sam tri Gibsona na Laba, sva tri su ubijala, bez ikakvih pedala, samo pojacalo + Gibson, ali to je cist ton, prilicno jazz, mada bolji ne treba.
To nije preaskupa oprema, a kvalitetna je da ne treba bolja, mnogo bolje zvuci od mnogo skupljih kombinacija. Npr. (Marsal + telekaster + Morli) kosta manje od jednog Jam 77fp, a daleko bolje zvuci, ne moze se porediti. Jedino sto nije vizuelno tako primaljivo, ali ton je savrsen. Ako nisi neki gitarista koji przi, to je idealna kombinacija za sve.