Quote:
Originally Posted by boggy
Bez sale, mnoge bass reflex kutije imaju u obliku dodatnog pribora cepove za bass reflex cevi (doduse sundjer a ne carapa)
Zatvaranjem bass reflex cevi se menja karakter low enda zvucnika iz agresivnog bass reflex - u mnogo blazi i prirodniji kompresioni. Nekima to pomogne ... nekima ne.
Sto se tice ekvilajzera... ja nisam sreo jos producenta koji je u stanju da podesi ekvilajzer za zvucnike samo na sluh a da sam sebe u buducnosti ne za*ebe (pojavom sistematskih gresaka u miksu). Takodje, nema metode da se akcijama na linijskom signalu ista popravi u akustici same sobe ako postoji problem... pri tom ne prihvatam rezultat "e sad je stvarno bolje"... nego "posle ove akcije su mi miksevi mnogo bolji, a nisam ja jedini koji to primecuje"
pozdrav
bogi
|
bez alata nema zanata, ako su već inzenjeri napravili filtre na monitorima oni imaju naravno svoju funkciju,da se trebaju gurat čarape vjerovatno bi i stavili par čarapa u paketu sa monitorima,
naravno da se ne mo?e ?timati napamet akustika, ali zato postoji analyzer sa referentnim mikrofonom koji je relativno jeftin a daje veoma dobru sliku ?ta se de?ava , ja koristim ULTRACURVE PRO 8024 sa referentnim mikrofonom i tačno dobijam sliku gdje treba apsorbirati u ovom slučaju bas
a ?to se tiče ekvilajzera(tj.filtera na zadnjoj strani aktivnih monitora), mislim da je najbitnije da je producent naslu?an mnogo mnogo orginalnih cd-ova muzike slične koju mixa i naravno nakon navikavanja se radi,
danas sam bio kod kolege u studiju koji koristi dynaudio bm6a mk II i čovjek uz isti analyzer je ugodio monitoring, samo sto su kod njega trimer ekvilajzeri na monitorima,
a to ?to se tiče FLAT-a to se mo?e raditi jedino da odem sad ja u laboratoriju npr. kod Alesisa gdje kalibriraju ove monitore i da tamo mixam na licu mjesta,
to je bar moje logicno misljenje