View Single Post
Old 02-04-2010, 12:05 AM   #24
propellerhead
Member

propellerhead's Avatar

Default Re: Alesis monitoring

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Bez sale, mnoge bass reflex kutije imaju u obliku dodatnog pribora cepove za bass reflex cevi (doduse sundjer a ne carapa)

Zatvaranjem bass reflex cevi se menja karakter low enda zvucnika iz agresivnog bass reflex - u mnogo blazi i prirodniji kompresioni. Nekima to pomogne ... nekima ne.

Sto se tice ekvilajzera... ja nisam sreo jos producenta koji je u stanju da podesi ekvilajzer za zvucnike samo na sluh a da sam sebe u buducnosti ne za*ebe (pojavom sistematskih gresaka u miksu). Takodje, nema metode da se akcijama na linijskom signalu ista popravi u akustici same sobe ako postoji problem... pri tom ne prihvatam rezultat "e sad je stvarno bolje"... nego "posle ove akcije su mi miksevi mnogo bolji, a nisam ja jedini koji to primecuje"

pozdrav

bogi

bez alata nema zanata, ako su već inzenjeri napravili filtre na monitorima oni imaju naravno svoju funkciju,da se trebaju gurat čarape vjerovatno bi i stavili par čarapa u paketu sa monitorima,

naravno da se ne mo?e ?timati napamet akustika, ali zato postoji analyzer sa referentnim mikrofonom koji je relativno jeftin a daje veoma dobru sliku ?ta se de?ava , ja koristim ULTRACURVE PRO 8024 sa referentnim mikrofonom i tačno dobijam sliku gdje treba apsorbirati u ovom slučaju bas

a ?to se tiče ekvilajzera(tj.filtera na zadnjoj strani aktivnih monitora), mislim da je najbitnije da je producent naslu?an mnogo mnogo orginalnih cd-ova muzike slične koju mixa i naravno nakon navikavanja se radi,

danas sam bio kod kolege u studiju koji koristi dynaudio bm6a mk II i čovjek uz isti analyzer je ugodio monitoring, samo sto su kod njega trimer ekvilajzeri na monitorima,

a to ?to se tiče FLAT-a to se mo?e raditi jedino da odem sad ja u laboratoriju npr. kod Alesisa gdje kalibriraju ove monitore i da tamo mixam na licu mjesta,

to je bar moje logicno misljenje