Quote:
Originally Posted by google
lalalalalalala
|
kad vec nabrajamo
1.mislim da se nisi dobro izjasnio posto se dither stavlja JEDINO ako se radi koverzija izmedju 16 i 24 bita a ne zato sto se radi "mastering" pa negdje pise da se stavi...
2.ne, nisam autor doticnog tutoriala, nit sam ga procitao do kraja
3. drugo je brisanje traka a drugo je radjenje na aranzmanu, moras se dobro izjasnit a ne lupetat pa kud pukne da pukne.
4. kad radis elektroniku u jednm ili drugom slucaju, morat ces posegnut za eq-om... nije to snimanje mikrofonima zive instrumente pa ako odaberes bas one koji trebaju za taj job, postavis ih postavis savrseno u savrsenoj sobi sa savrsenim jazz muzicarima koji vec sviraju tako da si frekvencijski ne smetaju, nece ti uopce niti u jednom trenutku trebat eq, sto cesto nije slucaj..
takodjer, pricao sam s mnogim producentima elektronske glazbe koji imaju po nekoliko albuma na poznatim labelovima o produkciji i svi oni bi, po tebi, bili pocetnici i neozbiljni ako se uzme da to sto govoris drzi vodu (guzva u 16ercu - eq), ali istina je da kad cujes njihove stvari na dobrom PA-u, pravi su floor filler
5. pricas o kontrabasima i ostalim djidjamidjama sto mi daje dojam da i nisi bes previse zapeo u produkciju
elektronske glazbe... malo mi je to neozbiljno, pogotovo sto dovodis subjektivan stav kao objektivan...more is less je stvar ukusa, kompresor na masteru takodjer...
6. ma...ne da mi se zapravo

enjoyka!