Quote:
Originally Posted by avantgarde2
Esi mi deluje mnogo profi kao firma, evo bas sad gledam njihove proizvode i dopada mi se ESI Juli@ (bas izgleda kvalitetno) http://www.esi-audio.com/products/julia/, za razliku od M-Audio Audiophile 2496. Ali ipak nije VST plug koji predlazete. Dajte neki kao opciju za razmatranje kome ce da bude koliko toliko razumna cena.
Inace jos jednom moram da skrenem paznju da necu povezivati instrumente na buduci uredjaj vec je poenta u tome da smanjim "picketanje" (zbog upotrebe dosta VST-a) na najmanji moguci nivo.
|
Ne razumem ovo - sta nije VST koji predlazemo ? VST pluginovi su mali programcici koji simuliraju hardverske sprave - to je posebna prica. Treba ti prvo audio interfejs koji ce verno reprodukovati nule i jedinice sracunate preko VST plug-inova za programe tipa Cubase, Sonar, Fruity Loops... Juli@ iz ESIja kosta cini mi se oko 100 e, na primer i nema nikakve efekte vec samo mixer konzolu i to je to. Efekte koristis kao softver - VST plug-inovi...
Razumeo sam da bi ti da upotrebis i neke dodatne efekte kao rasterecenje za procesor... Rekao sam ti da efekti na pomenutim karticama zvuce mnoogo lose za bilo kakvu upotrebu, plus slozeni su za koriscenje. Za rasterecenje procesora se koriste "specijalne" procesorske kartice - UAD, POWERCORE i sl, koje kostaju vise $$$ ali su efekti na njima potpuno profi i laki su za upotrebu. Same te kartice nemaju audio izlaze, vec samo sluze da izracunaju matematicke modele efekata koje simuliraju i podatak proslede audio kartici, pomazuci tako procesoru koji to inace radi i moze da bude preopterecen...
Ne vidim problem sa koriscenjem softverskih VST plug-inova na tvom kompu, dosta je jak - bice da si nepravilno podesio AUDIO DEVICE u svom programu za rad (sta koristis za rad ? )
Eto, izvini ako sam ovo sad srocio kao nekom audio-retardu ali predpostavio sam da si pocetnik - ili sam te lose razumeo - pa sam bio mali detaljniji...
Za cene - evo pogledaj ovde:
www.player.rs
www.artistsystems.net
p.s. Gledao sam ESI Juli@ - ne deluje lose, pogledaj na njihovom sajtu da li ima driver za 64bita - bilo bi lepo da ima radi buducih nekih nadogradnjni i to je to... Pogledaj i MAYA 44 varijantu - ima vise ulaza/izlaza - mozda ces nekad pozeleti da povezes neki mikser pa ces mozda vokale da bacis na jedan regler a matricu na drugi i sl...
pozz