View Single Post
Old 26-03-2010, 10:22 PM   #11
google
Banned

Default Re: vječna borba producent vs gitarista

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
Kako vi rješavate takve probleme (ako ih uopće imate , kako dokažete da je potrebno nešto od sounda žrtvovati da bi mix nebi postao kupus?
Tako sto sam izvukao iz naftalina samog sebe. Zadnji smimak sam sam svirao 1992 godine, a prestao sam aktivno svirati 1994, zadnjih par godina nisam ni pipnuo gitaru...

Onda sam pozajmio gitaru od drugara, odsvirao teskom mukom par pesama, kupio polovan bas...

To sto sam sam odsvirao mi zvuci 100 puta bolje od pravih gitarista, ima filing, ima ritam, nema sranja ni soliranja...

Gde nesto ne valja, sviram po 30 puta dok ne budem zadovljan sa izrazom. Gde neki pasazz ne radi poso' ja ga obrisem, bez ikakvih ubedjivanja sa samim sobom.

Ne valja- brisem. Valja- ostavim. Gitara ide (naravno) bez procesora, u d box pa direktno u MCI, ima samo hi pass ukljucen na preampu, na 10 Hz. Nema "farbice" i sl. sranjca. Nema dileja, nema reverba.

sviram dok ne zazvuci, kad zazvuci, gotovo.

Aktivne gitare super izlaze na MCI, nema sugavih pojacala, distorzija, procesora, kablova, krljanja, prstanja, mikrofonije i sih ostalih stanovnika carstva gitarskih super- heroja...

Milina.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Sede i piju i jebe im se najstrasnije! "Ma dobro je to matori,do jaja je sound..." Ja sad vec na frku znam par stvari koje automatski odradim, ali to je daleko od "tonska" proba...
Ja sam radio ton jednom bendu. Rekao sam sta da donesu na svirku. Pitao sam gitaristu, gde je ti distorzija, on je rekao da ima i na pojacalu nesto, pa moze namestiti da bude i za klin i za distorziju istovremeno. Poceo sam namestati zvuk, onda je dosao jedan lokalni genije koji je poceo da budzi sve redom (da pokaze kako se to radi). Ja sam se okrenuo i otisao.

I ne pada mi napamet da bilo kome radim bilo sta.

Zvuk na svirkama (koje izbegavam) je uglanom ovakav:

dzzzzzztdzzzzdzzzzzz
tok tok tok tok

psssssss
skviiiiiiii
dzzzzzzzzzzdzzzzzzz
tok tok tok... aaahhhhhaaaa
tok tok tok tok rumble rumble
psssss

Last edited by google; 26-03-2010 at 10:45 PM.
google is offline   Reply With Quote