Thread: Win7 - DAW!!!
View Single Post
Old 24-03-2010, 01:42 AM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Win7 - DAW!!!

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
..........pre svega sto ni sami proizvodjaci ne umeju da napisu dobre drajvere pa cak ni sam RME.. stalno neki problemi ,nekome radi a vecini ne bas tako kao na XP-u ..
...........
Za ovo sam skoro potpuno siguran da proizvodjaci hardvera NISU problem, jer ako su uspesno pisali drajvere za XP, NISU MOGLI naprasno da to zaborave za Win7. Ako razlika ima, a ima ih sigurno, za jedan i drugi OS, onda je problem u tome sto je novi OS nestabilan i/ili nedokumentovan dovoljno (nedostatak informacija gde je sta) sto bi omogucilo proizvodjacima hardvera da izadju u susret svojim korisnicima (verujte da im je stalo da prodaju svoj proizvod!).

Kao i uvek u dosadasnjoj M$ istoriji, sve se to resi za cetiri-pet godina, kada isprave (svoje) bagove i sa agresivnog i prepotentnog pristupa podredjenima (RME i ostali), kojim skrivaju da im je proizvod, u stvari nedoradjen i nedovrsen... predju na neki normalniji odnos... jer bez podrske tih proizvodjaca ljudi imaju alternativu u Apple proizvodima... koji nisu bez razloga promenili procesor(!) ... jedino za sve to treba vreme... mnogo vremena.

Nevolja je sto svaki put kad zavrse posao, potrose sve novce i padne im prodaja... jer su svima prodali. I umesto da tada rade odrzavanje toga sto su napokon napravili, krenu da prave nesto novo i da silom teraju da se operativni sistemi promene, da bi oni mogli da zarade. To je bilo od MS DOS, Win 3.11, preko Win NT, Win 2000, Win XP... s tim sto je ovaj poslednji najstabilniji windows koji sam ikada imao na racunaru (sto ne znaci apsolutno stabilan i nenadje*iv)... a sad vidite koliko sam (desetina?) godina cekao na tako nesto... Nedeljama racunar stoji upaljen, samo gasim monitor... nema curenja memorije, nema gubljenja brzine zbog dugotrajnog rada... itd.... toga nije bilo sa starijim verzijama... jedino je problem sto su jedan takav OS prodavali nekoliko puta

Ocekujem da ce Win 7 da postane upotrebljiv za mene od SP2 pa na dalje... tako je barem do sada bilo sa Win 2000 i Win XP... pre toga se ne treba nadati niti gubiti vreme...

Sto se tice promene diskova, nadam se da postoje zakoni po kojima to moze da im se zabrani... ili se barem nadam da ce postojati neko resenje za to... posto ne znam da li M$ moze da ima toliko uticaja na proizvodjace diskova... videcemo...

pozdrav

bogi

p.s. u stvari sada sam skapirao... proizvodjaci ce promeniti diskove i ovako i onako... jedino je kvaka sto M$ nece napisati podrsku u XP za nove diskove i eto njima ekstra prihoda... a nama novih nevolja.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 24-03-2010 at 01:54 AM.
boggy is offline   Reply With Quote