View Single Post
Old 21-03-2010, 01:10 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Elastic time u ProToolsu

sve si ti to lepo objasnio, i stvarno ti hvala na tome, bar će čitaocima foruma koristiti. Samo si propustio da pročitaš šta sam zapravo pitao, a odatle si mogo da zaključiš da sve ovo već znam i da imam problem koji ne obuhvata samo peglanje u EA, nego nešto što izgleda kao bug cele priče. Al svaka čast na objašnjenju, sročio si ga odlično, nadam se da će se ljudi sad još više zainteresovati za EA, jer ima totalno bizarne primene, i meni je malko redefinisao način rada sa, barem, prosečnim a najčešćim muzičarima. E izgleda da je cela situacija sa phasingom na multi-mic setupom na gitarama u tim analysis markerima, i probaću sutra pobrišem iste sa mikrofonskih kanala a da ih ostavim u grupi i da peglam gitaru po DI kanalu, koji ionako snimam.

@Moritz - nemam mogućnost surround fajlova ali je i stereo za mene sasvim dovoljan jer snimam gitare sa 2 mikrofona. I u toj situaciji, ako snimim ta 2 majka kao jedan stereo fajl, sve ostaje u fazi kako treba. izgleda da je definitivno do tih analysis markera, jer ih u stereo fajlu lupa samo jedan po fajlu, a u 2x mono lupa 2 različita i izgleda da to dovodi do sjebavanja faza.
Arthur is offline   Reply With Quote