Quote:
Originally Posted by RetroMan
Pa tako nekako ispadne, ako ti nikad ne treba inspiracija, vec si uvek spreman da komponijes
|
Nisam ni to tvrdio. Nekad pisem, nekad ne. Kada pisem isti sam, nista se ne dogadja, nema inspiracije ili neki misticnih stanja. Jednostavno imam ideju ili ne. Ne znam od cega to zavisi, ali od "inspiracije" svakako da ne zavisi.
Onaj koji nikad nista nije uradio, umislja da kompozitori zapadaju u razna stanja kada "stvaraju". To je budalastina.
Imas ideju i posle treba dosta raditi na tome. To je sve. A nikom se ne radi, a pogotovo nemaju ideja. A i da imaju i da (kojim slucajem) urade kako treba, upropastice je sa aranzmanom.
Quote:
na istom (visokom) nivou.
|
Nisam tvrdio ni to. To je uvek isti stil. Nema razlike u stilu onoga to sam napisao pre vise od 20 godina i onoga sto sam pisao pre par meseci.
Pesme su ujednacene, neko bi rekao da su dobre, drugi da su lose, ali nema suvise velike razlike medju njima.
Quote:
Pa, ima toga dosta ovde.
|
Zato sam napisao kako to izgleda iz iskustva, da se klinci ne loze. Nema potrebe. Tu nema NISTA misticno. Kreativnost + rad. To je sve.