View Single Post
Old 19-03-2010, 07:53 PM   #6
google
Banned

Default Re: Dali je dobar intro stvar tehnike ili inspiracije?

Quote:
Originally Posted by Nele View Post
Google, volim da procitam tvoje postove, koji su u vecini slucajeva veoma koncizni i detaljni, kao da su prepisani iz neke literature.
Obicno iskustvo, nista vise. Ja sam samouk. Sam sam izmislio svu teoriju harmonije sa kojom se sluzim, koja se negde poklapa sa klasicnom, a negde je drugacija. Teorija me ne interesuje, radim ono sto mi je zanimljivije.

Quote:
G Medjutim, primecujem da se cesto sapletes u najbanalnijim temama.
Nemam potrebu da te lozim sa lovackim pricama, kazem ti kako jeste.

To je isto kao kad neki bivsi pusac pocne da laze kako je "karakter", pa je ostavio pusenja. Npr. ja iz iskustva znam da covek ostavi pusenje kada se poplasi da ce umreti. Tako sam ja ostavio, a i svi ostali. Razlika je sto ne kenjam, nego kazem kako je zaista bilo, iako to nije nesto sto ce me predstaviti kao nekog mnogo karakternog.

Jednostavno, to je- sto je. Boli me hardver sta ces ti/on/ona/ono misliti/reci.

Quote:
Ono sto ti ne osecas ili ti nije Bogom dano, ne tvrdi da ne postoji.
Upleo si se u sopstvene reci kao pile u kucine. Meni jeste Bogom dano da pisem muziku i govorim iz visegodisnjeg iskustva da tkz. "inspiracija" ne postoji. Ja nikad nisam "osetio" tako nesto, a pisem muziku decenijama.

To je lovacka prica za tebe, da se lozis- nista vise. Ja nemam potrebe da pricam tako nesto, jer sam ozbiljan covek.

Quote:
Najveca dela u sveukupnoj umetnosti su nastala vecinom kao plod inpiracije umetnika na prvom mestu,
Ti si bio u njihovoj glavi, pa znas? Prizvao si Baha, pa ti je u poverenju ispricao?

Quote:
Nisam ni rekao da su talenat i inspiracija isto, vec da su obavezni cinioci za kvalitet jednog dela.
Nije. Trebas imati talenat. I trebas raditi kao magarac. To je to.

A ljudima se ne radi, nego cekaju da im sleti inspiracija na glavu, pa sve bude brzo gotovo, bez truda. To je srz cele price. Umesto rada, izmisli su "inspiraciju.

Nema toga, pisao sam muziku pre nego sto si se ti rodio. Pre nego sto si prohodao... posao u skolu... naucio da pises... zavrsio skolu... imao devojku... I jos pisem. A da mi nikad nije sletela inspiracija na glavu.

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Prizivanje je možda neadekvatna riječ i u tebi stvara neku negativnu implikaciju, sorry. Ja osobno imam to neko drugačije stanje iz kojeg stvaram i imati UVIJEK ideju, nije dječja stvar, već posao koji treba obaviti i kad ga želim obaviti dobro, onda to radim iz svojeg stvaralačkog stanja, koje na svoj način "prizovem" i tada skladam daleko ljepše i kvalitetnije, nego kad sjednem raditi nešto iz sasvim drugog unutarnjeg središta ili točnije, bez njega. Da ti pustim svoju glazbu iz jednog stanja i iz drugog, rekao bi da to nije ista osoba radila.
Da ne pisem toliko dugo, zaista bih ti poverovao za stvaralacka stanja. Ja sam nekad umisljao da imam takva "stanja".

Posle sam se uverio da poptpuno isti stil imam i bez neke pacenicke atmosfere. Mnogo bolje i brze sam radio tokom vremena, verovatno ces imati prilke da se uveris, za koju godinu.

Last edited by google; 19-03-2010 at 08:15 PM.
google is offline   Reply With Quote