Thread: Korg M3
View Single Post
Old 04-03-2010, 06:08 PM   #110
nikolicdn
Member

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by BaneB View Post
Klavir je daleko od dobrog, ali dosta dobar za jednog Korga... to je velika razlika. Ja sam samo rekao da vidim napredak kod Korga po pitanju klavira (a i svega ostalog), ali slazem se da mu je to zaista najlosija strana i da dosta kaska za ostalim proizvodjacima...
Znam ja kako zvuci akustican klavir, sviram ga skoro svakodnevno od svoje cetvrte godine, kroz nizu muzicku, srednju i akademiju... Voleo bih da ga nikad nisam ni probao, bio bih mnogo zadovoljniji sa digitalnim klavirima, na koje sam osudjen da ih sviram.
Patchevi klavira na Korgu M3 su dosta bolji od onih na Extreme-u, i dalje po mom misljenju ako uporedjujemo sa nekim realnim zvukom kaskaju za ostalim proizvodjacima (Nord, Roland, Yamaha)! Takva je stvar i sa njihovom upotrebljivoscu u LIVE svirci! Sa M3 sam nesto na klaviru i proisvirao na svirci (uglavnom Piano/Pad, Piano Strings mixeve).

Samo ne bih ja toliko uporedjivao pravi klavir sa digitalnim stage-ovima jer to nije dobro, to je nesto potpuno razlicito i na tu razliku se treba navici!

npr. imao sam priliku da sviram na svirci na mom ustaljenom setup-u (XP80 + Motif ES6) plus Roland RD700 GX, za koga sam tripovao da je nesto najbolje sto sam probao od stage klavira, jako priblizno pravom, sto se tice sound&feel-a naravno sa dobrim monitoringom iste sprave.... tj. "k'o pravi"!
Ali ne lezi vraze... nikako sva ta masnoca od farbi kao dok je sviram solo!
Bas konkretno, na Super Natural prosirenjima, stvarno predivan multisample klavir. i dalje imam trip od stvari koje sam probao da je to nesto najpribliznije klaviru, ali skroz sam protivnik njegovog nosenja recimo na svirku (jos i da napomenem da su mi nokti dosta jadno izgledali posle tog iskustva)!

dakle to priblizavanje akusticnom klaviru je meni odaljavanje od odgovarajuceg patch-a u matrici! da li nam treba pravi klavir (ako da onda koji? koncertni, polukoncertni, pianino,steinway, yamaha, bosendorfer, petrof....) ili onaj koji najlepse "izlazi" sto bi se reklo?
nikolicdn is offline   Reply With Quote