Quote:
Originally Posted by gregor z
Je i nije...ja osobno ne radim samplove , osim ako znam producenta ili band ili je cijeli album u pitanju...
|
Planiram uraditi ceo album ili nekoliko albuma za 2-3 godine. Pisao sam muziku godinama...
Quote:
Večina je več u startu odlučila da neče trošit novac za mastering....ali ako studio nudi samplove for free....pa zašto ne bi malo probali kao to posle zvuči....?
|
Za neku ok. cenu cu rado izdvojiti novac. Mislim da niko ozbiljan ne radi sam sebi miks ili master. Bolje i brze uradim drugom nego sebi.
Quote:
Psihologija na ovim prostorima uvijek funkcionira na način da je sve što je "strano" ili uradjeno od "poznatog" studia automatski bolje.....iako im uši i zvučnici govore suprotno........ tako da se opet ne isplati trošit vreme....
|
Nemam predrasuda, ko najbolje uradi dobije posao. Ja bih vise voleo da to budu ljudi odavade. Jedan nas elektricar mi je radio preamp, sada radi kompresor...
Quote:
A trečih 40% me zna osobno ili su čuli moje radove, ili me je neko preporučio kojem vjeruju - tako da jim ne treba sample . Za tih 40% ču na početku uvijek napraviti i tri različite verzije "masteringa" na jednoj pjesmi ako zažele, sa različitim tehnikama i izborom opreme , da mogu izabrati šta jim je po zvuku estetski najbliže...svako imajo svoj ukus...i ako hočeš biti u tom biznisu dobar moraš pogodit ukus i zvučnu estetiku klienta....
|
Ja ne znam nikog ko radi master. Nisam se interesovao, nisam imao potrebe.
2. Svi masteri koje sam cuo se svode na glasnocu, a to mi NE TREBA. Zanima me da li se moze popraviti ZVUK, da zvuci bolje i koliko? Miks je uglavnom par kanala akusticnih instrumenata, cesto bez bubnja, koji se cuju sta ko svira i bez miksa. Snimak je od osrednjeg do solidnog, suv i sirov. Cesto bez kompresora i bez reverba.
Quote:
Ja radim sve stilove muzike i prilično puno multitrack masteringa i mixinga, tako da mi možeš poslati neki mix na mail, pa ču ti napisati šta mislim o originalnoj kvaliteti zvuka i šta se može napravitu u mixu/masteringu....i poslati neke dodatne reference (ako ih imam) sa obzirom na stil muzike.
|
U redu.