View Single Post
Old 03-03-2010, 07:55 AM   #65
google
Banned

Default Re: Cene masteringa u regionu

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
Je i nije...ja osobno ne radim samplove , osim ako znam producenta ili band ili je cijeli album u pitanju...
Planiram uraditi ceo album ili nekoliko albuma za 2-3 godine. Pisao sam muziku godinama...

Quote:
Večina je več u startu odlučila da neče trošit novac za mastering....ali ako studio nudi samplove for free....pa zašto ne bi malo probali kao to posle zvuči....?
Za neku ok. cenu cu rado izdvojiti novac. Mislim da niko ozbiljan ne radi sam sebi miks ili master. Bolje i brze uradim drugom nego sebi.

Quote:
Psihologija na ovim prostorima uvijek funkcionira na način da je sve što je "strano" ili uradjeno od "poznatog" studia automatski bolje.....iako im uši i zvučnici govore suprotno........ tako da se opet ne isplati trošit vreme....
Nemam predrasuda, ko najbolje uradi dobije posao. Ja bih vise voleo da to budu ljudi odavade. Jedan nas elektricar mi je radio preamp, sada radi kompresor...

Quote:
A trečih 40% me zna osobno ili su čuli moje radove, ili me je neko preporučio kojem vjeruju - tako da jim ne treba sample . Za tih 40% ču na početku uvijek napraviti i tri različite verzije "masteringa" na jednoj pjesmi ako zažele, sa različitim tehnikama i izborom opreme , da mogu izabrati šta jim je po zvuku estetski najbliže...svako imajo svoj ukus...i ako hočeš biti u tom biznisu dobar moraš pogodit ukus i zvučnu estetiku klienta....
Ja ne znam nikog ko radi master. Nisam se interesovao, nisam imao potrebe.

2. Svi masteri koje sam cuo se svode na glasnocu, a to mi NE TREBA. Zanima me da li se moze popraviti ZVUK, da zvuci bolje i koliko? Miks je uglavnom par kanala akusticnih instrumenata, cesto bez bubnja, koji se cuju sta ko svira i bez miksa. Snimak je od osrednjeg do solidnog, suv i sirov. Cesto bez kompresora i bez reverba.

Quote:
Ja radim sve stilove muzike i prilično puno multitrack masteringa i mixinga, tako da mi možeš poslati neki mix na mail, pa ču ti napisati šta mislim o originalnoj kvaliteti zvuka i šta se može napravitu u mixu/masteringu....i poslati neke dodatne reference (ako ih imam) sa obzirom na stil muzike.
U redu.

Last edited by google; 03-03-2010 at 08:02 AM.
google is offline   Reply With Quote