View Single Post
Old 27-02-2010, 04:00 PM   #47
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Cene masteringa u regionu

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Da postavim još neke dileme pa će i vama mix i master majstorima biti nešto jasnije a i nama sa druge strane.

Prvo pitanje je. šta je to (mixanje i masterovanje) zanat ili umetnost?
Po meni zanat.

Drugo pitanje da li je u lancu stvaranja muzičkog proizvoda to najbitnija stvar?
Po meni nije.

Treće pitanje Zašto se ima potrebe nešto potpisivati t.j. javno stavljati na znanje da ste vi učestvovali u realizaciji proizvoda (muzičkog).Fakturu nadam se ili ugovor potpisujete i o tome ovde nije reč.
Na ovo odgovorite vi.

Čtvrto, u slučaju deklarisanja ko je i šta radio po pitanju vašeg posla, ko kome tu uslugu čini, nazovimo ga vlasnik muzike vama ili vi njemu.
Po meni vlasik vama.

Da stanem za sad na ovome pa ako ima potrebe možemo dalje.
ha ha ha h aaaa kakav lik !!??

Spike Stent (svetski mixer) je jednom rekao. "Nemoze svako da bude "mixer", to se ne da nabubati i nauciti. Ili mozes to da radis ili nemozes"

Zanat ili umetnost?

Svako moze da izmiksa da lici na nesto (to je zanat) a mali broj njih mogu da naprave da bude do jaja - citaj podignu mix za 10-20% dodaju mu tezinu, svasta.. (to je "umetnost"!!)

Ko kome treba? To se lako da odluciti...na primer: ti meni ne trebas. Uopste! A ja cu ti (mozda) nekad zatrebati...ali posti mi ne trebas u zivotu (citaj - nemogu da gubim vreme na tvojim projektima) - opet mi ne trebas!
Kratko i jasno..

Klavir stimer (u vecini slucajeva) bolje svira od ljudi kojima stimuje taj klavir! Dokazano !!!

Last edited by DaBear; 27-02-2010 at 04:12 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote