View Single Post
Old 14-02-2010, 07:13 PM   #2
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: kome uopste trebaju gitaristi !!

Quote:
Originally Posted by google View Post
Slazem se. Ali meni ne zvuci ni blizu. Napisam sam arpegio u jednom aranzmanu i upisao. Sve tacno.

Posle je sve to isto odsvirano na Creative Live, gitara direkt u komp, cubase 1 ili 2. Snimak je puckao, klipova i zujao, ali je bolje zvucalo od najboljeg vst instrumenta.

Kada slusas, cak i ne lice ta dva fajla, iako su svi tonovi isti, isti tempo, tonalitet.
O tome napisah i sam.
Čak kada su u pitanju ne samplovi, nego i gotovi snimci!
Nema ?anse da se membrana mica, zvučnika, plastika, digit ili već ?ta, poredi sa onim ?to ljudsko uho čuje 'u ?ivo'. A kamo li da sa npr. 'logici' gitare nekompatibilnim klavijaturama (pa da je u njih ubačeno ne znam ?ta) proizvede gitara. Bar za sada je tako.
Isto tako koječime filtrirani samlovi, snimci, ...
Kada nauka razluči koliko treba parametara da bi se definitivno prevarilo ljudsko uho (mozak), mo?da ?ta i bude. Za sada imam utisak da bi nekakav računar sa potrebnim softovima, koji bi to mogao, bio velik kao pola moje čar?ije.
Mo?emo samo pričati o tome da li mi se ne?to umjetno sviđa ili ne : kao i plastično cvijeće : lijepo izgleda ali - ne miri?e.
Sve ostalo je borba za hiperprodukciju ili zaradu. A to ba? da je ikada donijelo ?ta dobro - nije.
Dodu?e, svaka roba ima svog kupca.
Zato jo? uvijek prolazi TF .
alfom is offline   Reply With Quote