View Single Post
Old 01-02-2010, 02:00 PM   #34
ddst
Junior Member

Default Re: Lexicon PCM Native Reverb

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Da, na kraju je ipak tako .. jedan dan sam izdvojio i posvetio se testiranju NATIVE vs PCM Hardver ..

Zakljucak je i kod mene isti .. pored krajeva koji nisu isti, kod mene se i stice efekat jako blagog chorusa u samom reverbu u native verziji koja mi jednostavno uvlaci dry .. dok na hard verziji dry je i dalje u prvom planu,bas onako kako ga i stavim .. a reverb pliva oko njega .. pokusao sam i sa editom u native da postignem kvalitet harda ali bezuspesno

Pri prvom slusanju i uporedjivanju zaista je delovalo isto,ali kada bolje poslusas cujes razliku koja u mixu recimo nije zanemrljiva ipak ..

Dakle radi se o tome da je native verzija nesto sto je totalno promenilo pricu o soft reverbima, jako slicno uradjeno i POTPUNO iskoristljivo .. ali sa velikim zaljenjem moram da kazem da je skoro isto .. a to skoro je kako kaze moj drug i prijatelj Nokash u produkciji mnogo novca
Bavio sam se mi?lju da u dana?njem mixu koristin native umjesto hardwarea, da vidim ?to će se dogodit, ali odustajem.
To koliko je iskoristivo je opet upitno... naravno da je ako se igra? s softwerom, ali mislim da je i TC PWCore DVR2 ili VSS3 kudikamo iskoristiviji, iako su software-ski izvađene i zapakirane u VSTPlug in (s powercore-om). Nisam slu?ao original TC 6000, ali u TC Powercore 6000 pluginovima ne čujem "jeftine" krajeve kao u Lexiconu plugin verziji...
ddst is offline   Reply With Quote